Tunisia, in flacari - vezi cati romani sunt in mijlocul razboiului

Sambata, 15 Ianuarie 2011, ora 17:33
7566 citiri
Tunisia, in flacari - vezi cati romani sunt in mijlocul razboiului
Foto: inquisitr.com

Masurile de securitate au fost intensificate in centrul capitalei tunisiene, la o zi dupa ce presedintele Zine al-Abidine Ben Ali a fugit din tara din cauza violentelor dintre politie, armata si protestatarii care i-au cerut demisia.

Presa internationala anunta ca Ben Ali se afla in Arabia Saudita impreuna cu familia sa.

Sute de trupe patruleaza pe strazi, iar starea de urgenta este in vigoare. Martorii povestesc ca peste noapte au avut loc mai multe jafuri in suburbiile orasului, iar o gara a fost incendiata. De asemenea, un incendiu puternic a izbucnit intr-o inchisoare din orasul statiune Monastir, lucru ce a dus la moartea mai multor detinuti, noteaza BBC.

Trupele militare si tancurile pazesc cladirile oficiale, iar strazile sunt in mare parte pustii.

Aeroportul International din Tunisia inchis, vineri, a dat peste cap planurile a sute de turisti care se afla in zona. Intre timp, aeroportul s-a redeschis sambata, iar sute de turisti au plecat.

Autoritatile romane anunta ca 300 de romani se afla in Tunisia. Ambasada Romaniei in Tunisia nu a primit deocamdata nicio solicitare de repatriere a vreunui roman din aceasta tara, a declarat directorul general al Departamentului Comunicare din MAE, Doris Mircea, potrivit Newsin.

Cetatenii romani din Tunisia au solicitat doar informatii despre situatia din aceasta tara, a precizat oficialul.

Alerta MAE: Nu plecati in Tunisia!

Ministerul Afacerilor Externe a emis, vineri seara, o alerta de calatorie pentru Tunisia, in care ii sfatuieste pe cei care intentioneaza sa calatoreasca in aceasta tara sa evite calatoriile care nu sunt necesare.

Astfel, cetatenii romani care se afla in Tunisia sunt rugati sa respecte recomandarile autoritatilor, sa se supuna tuturor controalelor instituite de autoritati, sa respecte interdictiile de circulatie in intervalul de timp pentru care au fost instituite, sa evite locurile aglomerate si sa transmita Ambasadei Romaniei la Tunis coordonatele unde pot fi contactati (telefon mobil, e-mail etc.).

Intre timp, presedintele Parlamentului tunisian Fouad Mebazaa a fost numit noul lider interimar al tarii. Potrivit Constitutiei din Tunisia, el va sta la conducerea tarii timp de 60 de zile, pana la organizarea alegerilor prezidentiale.

La randul sau, premierul Mohammed Ghannouchi a anuntat ca va purta discutii cu grupurile de opozitie pentru a incerca sa formeze un guvern de uniune.

Franta refuza sa-i acorde azil politic presedintelui Tunisiei

Tunisia a fost cuprinsa de revolte inca de la mijlocul lunii decembrie, cand mii de oameni au iesit in strada nemultumiti de masurile economice luate de autoritati.

Violentele au fost declansate de momentul in care un negustor ambulant a incercat sa-si dea foc, dupa ce autoritatile i-au interzis sa vanda in strada legume, fara acceptul lor.

Revoltele au continuat si vineri, chiar si dupa ce presedintele a demis Guvernul si a anuntat alegeri anticipate. Protestatarii au cerut demisia imediata a sefului statului, care se afla la putere din 1987.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Tunisia razboi alerta MAE, #Tunisia turisti romani , #Tunisia
Comentarii