Atac fara precedent de la Ankara: Cum i-au suparat UE si Rusia atat de tare pe turci

Sambata, 25 Aprilie 2015, ora 20:03
8115 citiri
Atac fara precedent de la Ankara: Cum i-au suparat UE si Rusia atat de tare pe turci

Presedintele turc Recep Tayyip Erdogan a criticat, sambata, tarile care au recunoscut "genocidul" contra armenilor, comis in perioada 1915 - 1917, afirmand ca Rusia, Franta si Germania ar trebui sa se concentreze pe propriul lor trecut.

"Intai, ei trebuie sa curete petele de pe propriile lor istorii. Am fi dorit ca nici Putin, nici Hollande sa nu mearga in Armenia. Ultimele tari care ar trebui sa vorbeasca despre genocid sunt Germania, Rusia si Franta", a spus Erdogan, facand referire la ceremonia de marcare a 100 de ani de la masacrul contra armenilor, organizata vineri la Erevan, relateaza DPA si AFP.

Seful statului turc a acuzat in egala masura si Uniunea Europeana, in contextul in care Parlamentul European i-a cerut Turciei pe 15 aprilie sa recunoasca "genocidul". "Hei, Uniune Europeana, nu avem nevoie de opiniile voastre, pastrati-le pentru voi!", a spus Recep Tayyip Erdogan.

Ministerul de Externe turc a dat publicitatii o declaratie in care condamna cele trei tari mentionate de Erdogan, dar in care este criticat si presedintele american Barack Obama, care a folosit expresia "atrocitate in masa", pentru a se referi la masacrul contra armenilor. Liderul de la Casa Alba a folosit termenul "genocid" in urma cu cativa ani, dar in acest an l-a evitat in interventiile sale pe acest subiect.

Iohannis, mesaj la 100 de ani de la masacrul armenilor: Nimic despre genocid

De ce Romania nu recunoaste genocidul impotriva armenilor

Papa a iscat un incident diplomatic: Turcia ii cere sa-si retraga afirmatiile

Premiera: Presedintele german recunoaste genocidul armean

In ultimele saptamani, Turcia si-a retras ambasadorii de la Viena si Vatican, in urma unor scandaluri diplomatice pe tema masacrului contra armenilor.

Citeste si:
„Nu există partener mai puternic pentru SUA decât România” susține senatorul american Robert Portman
„Nu există partener mai puternic pentru SUA decât România” susține senatorul american Robert Portman
Senatorul american Robert Portman, care efectuează sâmbătă, 28 mai, o vizită în România, a declarat că nu există pentru Statele Unite prieten mai puternic decât ţara noastră....
Prima demisie din echipa PLUS din USR. Ciprian Teleman anunță că pleacă din partid
Prima demisie din echipa PLUS din USR. Ciprian Teleman anunță că pleacă din partid
Fostul ministru al Cercetării, Inovării şi Digitalizării, în Guvernul Cîţu, Ciprian Teleman a anunţat sâmbătă, 28 mai, că demisionează din USR. Fost președinte al PLUS Ilfov, acesta a...