Avion rusesc doborat de Turcia: Moscova acuza Ankara ca face afaceri cu Statul Islamic

Miercuri, 25 Noiembrie 2015, ora 12:07
1869 citiri
Avion rusesc doborat de Turcia: Moscova acuza Ankara ca face afaceri cu Statul Islamic
Foto: Kremlin

Turcia protejeaza gruparea jihadista Statul Islamic, a acuzat miercuri premierul rus Dmitri Medvedev, la o zi dupa ce un avion de vanatoare turc F-16 a doborat, cu o racheta, un avion militar rus Su-24.

Acest fapt nu este surprinzator, tinand cont de informatiile disponibile cu privire la interesul financiar direct al unor oficiali turci legat de comertul cu produse petroliere de la intreprinderi controlate de Statul Islamic, a spus prim-ministrul rus, aflat intr-o vizita la Ekaterinburg, dupa cum relateaza agentia de presa RIA Novosti.

Avion rusesc doborat de Turcia: Unul dintre piloti a fost salvat

Turcii au doborat un avion al Rusiei - vezi evolutia crizei si cele mai importante reactii

In urma doborarii avionului militar rus de catre Turcia s-a produs o "escaladare periculoasa a relatiilor dintre Rusia si NATO, care nu poate fi justificata prin niciun fel de interese, deci nici prin protectia frontierelor de stat", a declarat Dmitri Medvedev.

In acest fel, Turcia a demonstrat ca protejeaza Statul Islamic, a insistat el, potrivit RIA Novosti.

Avion rusesc doborat de Turcia la granita cu Siria (Video) UPDATE

Nu in ultimul rand, acest incident a subminat relatiile de buna vecinatate de lunga durata intre Rusia si Turcia, inclusiv in domeniile economic si umanitar. "Acest prejudiciu va fi dificil de compensat si ar putea avea drept consecinta directa renuntarea la o serie de proiecte", a estimat premierul rus, potrivit caruia companiile turce si-ar putea pierde pozitia pe piata rusa.

Turcia a doborat un avion rusesc - cinci lucruri pe care trebuie sa le stim

Avion rusesc doborat de Turcia - Putin ameninta cu "consecinte grave": Nu vom permite niciodata o crima ca asta!

Turcia este al cincilea partener comercial al Rusiei, dupa China, Germania, Olanda si Italia, cu o pondere de 4,6% din totalul schimburilor comerciale ruse, conform datelor Serviciului Vamal Federal in perioada ianuarie-septembrie 2015.

Volumul schimburilor comerciale intre Rusia si Turcia au totalizat 31 miliarde de dolari in 2014, cifrandu-se la 18,1 miliarde de dolari in primele noua luni ale acestui an, printre produsele importate de Turcia figurand, intre altele, echipamente militare, gaze, produse petroliere, carbune, minereu de fier.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Robert Negoiță, dispus să-i ia locul lui Cătălin Cîrstoiu în cursa pentru Primăria Capitalei. "Dacă partidul o cere, da"
Robert Negoiță, dispus să-i ia locul lui Cătălin Cîrstoiu în cursa pentru Primăria Capitalei. "Dacă partidul o cere, da"
Robert Negoiță, primarul Sectorului 3, a declarat, joi, 18 aprilie, la Realitatea Plus, că este dispus să candideze la Primăria Capitalei în locul lui Cătălin Cîrstoiu, dacă PSD îi cere...
Guvernul ar urma să țină o ședință într-un mare oraș din vestul României. Care este motivul deplasării
Guvernul ar urma să țină o ședință într-un mare oraș din vestul României. Care este motivul deplasării
Alfred Simonis, președintele interimar al Camerei Deputaților și candidatul PSD-PNL la Consiliul Județean Timiș a anunţat joi, 18 aprilie, că o şedinţă de Guvern ar putea avea loc...
#Rusia Turcia Statul Islamic, #Medvedev avion rus doborat Turcia, #avion rus doborat turci , #Turcia