Bilantul tragic al protestelor din Turcia: 3 morti si peste 4.000 de raniti

Miercuri, 05 Iunie 2013, ora 16:31
1843 citiri
Bilantul tragic al protestelor din Turcia: 3 morti si peste 4.000 de raniti
Foto: Reuters

Mai mult de 4.000 de persoane au fost ranite, iar trei au fost ucise in violentele proteste din Turcia, care au loc, de vinerea trecuta, in mai multe orase.

Acesta este bilantul realizat de Asociatia Medicilor din Turcia (TTB) si reprezinta numarul victimelor inregistrate pana marti, 4 iunie, relateaza Hurriyet.

Violente in Istanbul - un manifestant ucis - Erdogan: Nu avem Primavara Turca

Spitalele din 12 provincii, in afara de Mersin, Hatay si Canakkale, au informat asociatia in legatura cu numarul ranitilor din fiecare regiune. Este vorba despre 4.177 de protestatari raniti, dintre care 43 se afla in stare foarte grava. Mai mult, doi demonstranti din Ankara si unul din Eskisehir sunt in stare critica, doctorii fiind rezervati cu privire la sansele lor de supravietuire.

Proteste in Turcia: Tanar impuscat de politisti, Erdogan acuza amestec strain (Video)

Potrivit datelor TTB, 15 persoane sufera de traumatisme cranio-cerebrale, in timp ce 10 sunt ranite in jurul ochilor. Pana acum, trei persoane au murit in urma ciocnirilor dintre protestatari si fortele de ordine. Prima victima a protestelor din Turcia a murit la Ankara, dupa ce o masina blindata a intrat in forta peste demonstranti.

Apoi, un tanar de 22 de ani, Abdullah Can Comert, a fost impuscat in cap, dintr-o masina a politiei, acesta murind ulterior la spital. A treia persoana era Ethem Sarisuluk, un tanar activist turc, care s-a lovit la cap in timpul unei confruntari cu politistii.

Proteste violente in Turcia: Premierul recunoaste abuzurile politistilor, presedintele le cere sensibilitate

Cel mai mare protest anti-Guvern din ultimii ani are loc in Turcia, incepand de vinerea trecuta, dupa ce autoritatile au decis demolarea unui parc. Numeroase ciocniri au avut loc intre fortele de ordine si protestatari in cele cinci zile de demonstratii. Politistii au aruncat cu gaze lacrimogene si au tras cu tunuri de apa in oamenii care manifestau in mai multe orase turcesti, ranind sute de persoane.

Manifestarea a avut loc in contextul in care tensiunile sunt in crestere in Turcia, din cauza autoritarismului premierului Recep Erdogan si a radacinilor islamiste ale partidului sau.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#morti proteste Turcia, #raniti proteste Turcia, #proteste Turcia, #violente proteste Turcia , #Turcia