Ciocniri violente in Istanbul, dupa uciderea teroristilor care au luat ostatic un procuror

Miercuri, 01 Aprilie 2015, ora 13:21
4811 citiri
Ciocniri violente in Istanbul, dupa uciderea teroristilor care au luat ostatic un procuror
Foto: Russia Today/Twitter/Aysekosan123

Oamenii au iesit in stada, in noaptea de marti spre miercuri, in Istanbul, dupa ce politistii au ucis doi atacatori inarmati care au intrat intr-un tribunal din capitala Turciei si au luat ostatic un procuror. Magistratul a fost grav ranit si a murit ulterior la spital.

Intre protestatari si fortele de ordine au existat confruntari violente in doua cartiere ale Istanbulului, dupa ce agresorii care faceau parte dintr-o organizatie considerata terorista au fost ucisi marti, in timpul operatiunii de salvare a procurorilor, relateaza Reuters.

Teroristi intr-un tribunal din Istanbul: Au luat ostatic un procuror, ii tin pistolul la tampla (Foto/Video) - UPDATE

Procuror luat ostatic la Istanbul: Atacatorii au fost ucisi, captivul e grav ranit

Un protest a avut loc in cartierul Okmeydani din centrul Istanbulului, unde a locuit Berkin Elvan, un adolescent de 15 ani care a murit in urma unui atac cu gaze lacrimogene al politiei din Turcia, in vara anului 2013, in timpul protestelor pentru Parcul Gezi.

Magistratul luat ostatic Mehmet Selim Kiraz se ocupa de dosarul adolescentului, iar una dintre revendicarile atacatorilor a fost ca politistii care l-au ucis sa isi recunoasca vina.

Procurorul luat ostatic intr-un tribunal din Istanbul a murit

Fortele de securitate au folosit gaze lacrimogene pentru a-i dispersa pe protestatarii din Okmeydani.

De asemenea, politistii au folosit gaze lacrimogene si tunuri cu apa pentru a-i opri pe manifestanti sa inainteze catre o sectie de politie din cartierul muncitoresc Gazi, un loc in care se produc frecvent ciocniri intre autoritati si protestatari si unde locuiesc numerosi simpatizanti ai gruparii considerate teroriste.

Agresorii ucisi marti de politie faceau parte dintr-o grupare considerata terorista nu doar in Turcia, ci si pe teritoriul Uniunii Europene si Statelor Unite. Este vorba despre Frontul Revolutionar pentru Eliberarea Poporului (DHKP/C), o organizatie marxist-leninista fondata in anul 1978. Aceasta este responsabila pentru mai multe asasinate si atentate sinucigase comise in Turcia, unele dintre ele impotriva politiei.

Un incident armat a avut loc si miercuri in Istanbul, dupa ce doua persoane inarmate au intrat in sediul Partidului AK aflat la putere in Turcia. Cei doi atacatori inarmati au fost imobilizati de politisti si arestati, fara sa se inregistreze victime in urma operatiunii.

Teroare la Istanbul: Atac armat la sediul partidului de la putere UPDATE (Video)

Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
#ciocniri Istanbul, #proteste Istanbul , #Turcia