Document confidential scurs in presa: Germania acuza oficial Turcia ca sprijina teroristii

Marti, 16 August 2016, ora 20:57
13747 citiri
Document confidential scurs in presa: Germania acuza oficial Turcia ca sprijina teroristii

Administratia Erdogan sprijina organizatii teroriste precum Hamas, se arata intr-un document confidential al guvernului german scurs in presa si obtinut de televiziunea publica ARD.

Conform documentului, guvernul german crede ca Ankara finanteaza deliberat organizatiile teroriste si islamiste cu acordul direct al presedintelui turc, informeaza The Local.

Documentul este un raspuns confidential al Ministerului de Interne la o solicitare a partidului Die Linke si obtinut de ARD. "Numeroasele declaratii de solidaritate si actiuni de sustinere ale partidului de guvernare AKP si ale presedintelui Erdogan pentru Fratia Musulmana egipteana, organizatia Hamas si pentru grupari armate ale opozitiei islamiste in Siria evidentiaza afinitatea lor (a guvernului si presedintelui turc - n. red.) ideologica pentru Fratia Musulmana", se arata in respectivul document.

Fratia Musulmana nu este considerata o organizatie terorista nici de catre UE, nici de catre SUA, in schimb Hamas, de care se pomeneste in document, este considerata grupare terorista.

Ankara a negat in repetate randuri ca ar funiza armament militantilor islamisti din Siria. Insa are o atitudine complet diferita de cea a tarilor occidentale fata de Hamas, vazand aceasta grupare ca pe un reprezentant legitim al poporului palestinian.

Conform Der Spiegel, este prima oara cand guvernul german acuza public Turcia ca are legaturi cu Hamas si alte grupari de militanti islamisti.

In document se mai arata ca Ankara si-a intarit in ultima vreme legaturile cu aceste grupari.

In Germania este cea mai mare diaspora turca: aici traiesc circa 3 milioane de oameni cu origini turce.

Te-ar putea interesa si Turcia vrea sa joace cartea rusa ca alternativa la UE.

Dezvaluirile risca sa amplifice tensiunile dintre Administratia de la Ankara si Uniunea Europeana. Relatiile UE - Turcia sunt destul de tensionate, dupa puciul esuat si dupa epurarile comandate de Erdogan.

Citeste si despre acuziile ministrului de Externe de la Ankara, care spune ca UE umileste Turcia

Citeste si:
Dacian Cioloș atacă PSD și PNL din cauza AUR: ”Sunt direct vinovate de comportamentul acestui partid fascist”
Dacian Cioloș atacă PSD și PNL din cauza AUR: ”Sunt direct vinovate de comportamentul acestui partid fascist”
Liderul USR, Dacian Cioloș, susține că PSD și PNL sunt direct vinovate de comportamentul și dezvoltarea partidului AUR, despre care spune că este un partid ”fascist”. ”AUR confirmă...
Ministrul Energiei a intrat din nou în izolare. Virgil Popescu, testat pozitiv a doua oară pentru Covid
Ministrul Energiei a intrat din nou în izolare. Virgil Popescu, testat pozitiv a doua oară pentru Covid
Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anunțat miercuri, 26 ianuarie, că a intrat în izolare după ce a primit rezultatul pozitiv al testului pentru Covid-19. Ministrul a precizat că are o...