Erdogan acuza Germania de practici naziste pentru ca i-a anulat mitingurile

Duminica, 05 Martie 2017, ora 19:11
3941 citiri
Erdogan acuza Germania de practici naziste pentru ca i-a anulat mitingurile
Foto: Arhiva Facebook/Recep Tayyip Erdogan

Presedintele turc, Recep Tayyip Erdogan, a asimilat, duminica, unor "practici naziste" anularea mitingurilor sustinatorilor sai in Germania.

"Practicile voastre nu sunt diferite de cele ale nazistilor", a declarat Erdogan la Istanbul, in cursul unui miting al femeilor in favoarea referendumului cu privire la extinderea puterilor sale, relateaza AFP.

"Eu credeam ca Germania a renuntat de mult timp (la aceste practici - n.red.). Ne-am inselat", a continuat el.

"Voi ne tineti lectii de democratie, iar apoi impiedicati ministrii acestei tari sa se exprime acolo", a deplans seful statului turc.

Relatiile dintre Ankara si Berlin s-au tensionat clar dupa anularea, joi si vineri, in Germania, a unor mitinguri de sustinere a referendumului din 16 aprilie cu privire la extinderea puterilor presedintelui Erdogan.

Turcia a reactionat foarte violent si a acuzat Germania ca actioneaza in favoarea unei victorii a taberei "NU" in referendum.

Cancelarul Angela Merkel a explicat ca decizia de autorizare sau nu a acestor mitinguri nu revine statului federal, ci este de competenta autoritatilor locale.

Merkel l-a sunat, sambata, pe premierul Binali Yildirim, intr-o incercare de a calma tensiunile, iar ministrii de Externe ai celor doua tari urmeaza sa se intalneasca miercuri.

In Germania se afla cea mai importanta comunitate a diasporei turce din lume, adica aproximativ trei milioane de persoane, puternic curtate de diverse partide inaintea tuturor scrutinelor majore din Turcia.

Turbulentele dintre Berlin si Ankara, constante dupa puciul esuat de la 15 iulie din Turcia, s-au agravat dupa incarcerarea, pentru "propaganda terorista", a corespondentului germano-turc al cotidianului Die Welt in Turcia Deniz Yucel.

Erdogan l-a prezentat pe Yucel drept un "reprezentant al PKK" si un "agent german", o acuzatie de spionaj respinsa ca "aberanta" de Berlin.

Si Austria e la cutite cu Ankara dupa ce ministrul de Externe, Sebastian Kurz, a anuntat ca presedintele Erdogan nu este binevenit la Viena, pentru a face campanie inaintea referendumului.

in plus, cancelarul austriac Christian Kern a indemnat, duminica, la o interzicere pe teritoriul Uniunii Europene a aparitiei politicienilor turci in campanie, pentru a evita astfel ca Ankara sa exercite presiuni asupra unor state membre ca Germania.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#Erdogan mitinguri anulate Germania nazisti , #Turcia