MAE recomanda romanilor sa evite calatoriile in Turcia

Duminica, 16 Iunie 2013, ora 13:54
1610 citiri
MAE recomanda romanilor sa evite calatoriile in Turcia

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) atentioneaza romanii sa evite calatoriile in Turcia, intrucat protestele din aceasta tara continua.

"Ministerul Afacerilor Externe recomanda cetatenilor romani sa manifeste prudenta sporita si sa evite zonele centrale ale oraselor Ankara, Izmir si Istanbul, precum si sa se informeze cu privire la starea de securitate, inainte de a se deplasa pe teritoriul acestei tari. De asemenea, este recomandata evitarea implicarii in orice tip de manifestatii", se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

Potrivit oficialilor, fortele de ordine au desfasurat o ampla actiune de evacuare a taberei protestatarilor din parcul Gezi, folosindu-se de tunuri cu apa si gaze lacrimogene.

Toate arterele de circulatie spre piata Taksim si centrul orasului au fost blocate, fortele de ordine respingand grupurile de manifestanti care incercau sa ocupe piata.

De asemenea, autostrada E-5 si soseaua D-100 au fost temporar blocate, pe mai multe portiuni, de marsul manifestantilor si de baricadele politiei.

In prezent, exista restrictii de circulatie in mai multe zone din centrul orasului, unde, duminica dupa-amiaza, va avea loc un miting de sprijinire a guvernului.

Fortele de ordine supravegheaza arterele de acces in piata Taksim si alte zone.

Sambata noaptea, politia a intervenit, cu sprijinul jandarmeriei, blocand accesul pe podul Bosfor, pe care un grup de protestatari a incercat sa-l traverseze ca sa ajunga in centrul orasului.

In mai multe zone ale Istanbulului (Medcidyekoy, Bakirkoy, Gazi, Elmadag) au avut loc ciocniri violente, iar in piata Taksim si in zonele adiacente, violentele continua sa se inregistreze sporadic.

In cursul noptii trecute, au avut loc manifestatii de solidaritate la Ankara, Izmir, Adana, Mersin, Eskisehir si alte orase din Turcia.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#atentionare calatorie Turcia, #prelungire alerta calatorie Turcia, #MAE alerta calatorie romani , #Turcia
Comentarii
Poza danduta
danduta
rank 3
Unde este centrul Istambulului ? In Europa sau Asia ?