Premierul turc ataca SUA: Orice tara care il sprijina pe Gulen va fi considerata in razboi cu Turcia

Sambata, 16 Iulie 2016, ora 13:56
19972 citiri
Premierul turc ataca SUA: Orice tara care il sprijina pe Gulen va fi considerata in razboi cu Turcia
Foto: captura YouTube / DAHBOO77

Premierul turc Binali Yildirim a declarat, sambata, intr-o conferinta de presa, ca orice tara care il sprijina pe Fethullah Gulen, acuzat ca s-ar afla la originea tentativei de lovitura de stat de la Ankara, va fi considerata in razboi cu Turcia.

Binali Yldirim (foto centru) a facut referire, in principal, la Statele Unite unde Gulen traieste in prezent.

"O tara care il sprijina si il adaposteste pe clericul Gulen nu poate fi un prieten al Turciei si va fi considerata in razboi cu Turcia", a spus premierul.

Clericul musulman Fetullah Gulen s-a autoexilat in Statele Unite si, conform BBC, este considerat al doilea cel mai puternic om din Turcia.

Premierul turc a declarat in timpul noptii de vineri spre sambata, ca tentativa de lovitura de stat a fost un act de rebeliune pus la cale de miscarea loiala clericului Fethullah Gulen, din Statele Unite, desi gruparea acestuia a condamnat-o.

In replica, Gulen a transmis o declaratie New York Times prin care neaga implicarea si condamna "in cei mai duri termin" lovitura de stat, spunand ca guvernele se schimba democratic, nu prin forta.

Tentativa de lovitura de stat din Turcia i-a luat prin surprindere pe liderii internationali. Acestia au cerut din primul moment sa se evite varsarea de sange.

Citeste mai multe despre filmul evenimentelor: Tentativa de lovitura de stat in Turcia soldata cu peste 160 de morti si 1.100 de raniti.

#premier Turcia cleric SUA razboi , #Turcia