Primarul Ankarei, mesaj sexist si insultator pentru purtatoarea de cuvant a Departamentului de Stat

Autor: Ana Ilie
Joi, 30 Aprilie 2015, ora 11:39
4641 citiri
Primarul Ankarei, mesaj sexist si insultator pentru purtatoarea de cuvant a Departamentului de Stat
Foto: Twitter/Melih Gokcek

Primarul Ankarei, aliat al presedintelui Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a lansat, miercuri, un atac sexist asupra purtatoarei de cuvant a Departamentului de Stat, dupa revoltele persoanelor de culoare din Baltimore.

"Hai blondo, raspunde acum!", a scris Melih Gokcek, in engleaza si turca, pe contul sau de Twitter, postand si o imagine de la revoltele din Baltimore alaturi de imaginea purtatoarei de cuvant a Departamentului de Stat, Marie Harf, informeaza AFP.

"Unde esti, mai blonda proasta, tu care ai acuzat politia turca de folosirea unei forte disproportionate?", a continuat acesta.

Gokcek face referire astfel la un raport postat pe un site de stiri pro-guvernamental, care a criticat-o pe Harf pentru ca "acum tace" in chestiunea revoltelor din Baltimore, in pofida faptului ca a criticat in repetate randuri Turcia in timpul protestelor anti-guvernamentale din parcul Gezi din 2013.

Harf a refuzat sa raspunda acestui atac, dar a aratat ca presedintele Barack Obama nu a tacut pe seama revoltelor din Baltimore, ci a discutat deja problema. Obama a declarat marti ca "nu exista scuza" pentru violente, dar a admis ca exista o "criza care se desfasoara incet".

In tweeturi separate, Gokcek a atacat si televiziunea CNN si saptamanalul Economist, pe care le-a dojenit: "Culegi ceea ce semeni".

Nici presa turca nu a scapat de furia lui Gokcek, suparat ca nu au fost relatate pe larg protestele din Baltimore: "Rusine sa va fie! Va temeti de stapanii americani".

Protestele din 2013 din Turcia au socat prin brutalitatea cu care fortele de ordine au reprimat o miscare inceputa initial pentru a proteja o bucata din parcul Gezi din Istanbul, pe care urma sa fie ridicata o constructie. Miscarea s-a transformat intr-un amplu protest anti-guvernamental.

Gokcek, primar al Ankarei din 1994, este unul din cei mai controversati membri ai partidului de guvernare AKP. Supranumit "Melih nebunul", el s-a remarcat saptamana aceasta prin ridicarea unei statui de tipul robotilor din seria "Transformers", in centrul capitalei, pentru a promova un parc tematic.

In America, guvernatorul statului american Maryland a apelat la ajutorul Garzii Nationale, dupa o zi de violente extreme in orasul Baltimore, care au inceput cu funeraliile unui tanar de culoare, decedat dupa arestarea de catre politie.

Violente incredibile in SUA: A fost decretata stare de urgenta si chemata Garda Nationala

Imagini incredibile de la protestele si violentele din Baltimore

Ample proteste de strada, devenite pe alocuri violente, au avut loc in ultimele luni in diverse colturi ale Statelor Unite, dupa ce un juriu a decis sa nu puna sub acuzare un politist care a impuscat mortal, in luna august 2014, un adolescent de culoare.

Revolta in America: Confruntari intre politie si manifestanti

Oamenii sunt revoltati de ceea ce considera a fi discriminarea politiei fata de persoanele de culoare.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Turcia atac blonda Departament Stat, #primar Ankara atac Departament Stat , #Turcia
Comentarii