Reactia Germaniei dupa ce Erdogan a acuzat-o direct pe Merkel de practici naziste: Nu suntem imbecili!

Duminica, 19 Martie 2017, ora 22:48
11910 citiri
Reactia Germaniei dupa ce Erdogan a acuzat-o direct pe Merkel de practici naziste: Nu suntem imbecili!
Foto: Facebook/ Recep Tayyip Erdogan

Seful diplomatiei germane a declarat ca i-a spus duminica omologului sau turc ca presedintele Recep Erdogan "a depasit o limita" acuzand-o pe Angela Merkel personal de "practici naziste".

"Noi suntem toleranti, dar nu suntem imbecili", a precizat Sigmar Gabriel cotidianului german Passauer Neue Presse ce va aparea luni, "este motivul pentru care i-am comunicat foarte clar omologului meu turc (Mevlut Cavusoglu - n.red.) ca o limita a fost depasita aici" dupa remarcile "ofensatoare" ale lui Erdogan.

Presedintele turc Recep Erdogan si-a reluat atacurile la adresa liderilor europeni, duminica atacand-o chiar pe sefa guvernului german, Angela Merkel, pe care a acuzat-o de "practici naziste", intr-o referire la interdictia de desfasurare a unor mitinguri electorale in favoarea referendumului din 16 aprilie din Turcia, potrivit AFP.

Turcia a mai acuzat Germania, la inceputul lunii, ca recurge la "practici naziste" atunci cand impiedica desfasurarea mitingurilor electorale pro-referendum si cand refuza participarea ministrilor turci, provocand reactii critice la Berlin, Bruxelles si Paris.

Citeste alte reactii:

"Cand le spunem ca sunt nazisti nu le place. Isi manifesta solidaritatea. In special Merkel. Dar tu ai recurs in acest moment la practici naziste", a atacat-o Erdogan pe Merkel intr-un discurs televizat.

"Impotriva cui? A confratilor mei turci din Germania si a fratilor ministri" care au incercat sa se deplaseze in Germania in urma cu doua saptamani pentru a face campanie in favoarea extinderii prerogativelor presedintelui Turciei. "Balul mascat s-a terminat!", a mai spus Erdogan, care a acuzat din nou Europa ca sustine grupari teroriste.

Pe de alta parte, Erdogan l-a calificat din nou pe jurnalistul germano-turc Deniz Yucel drept "agent al terorismului" si "asa-zis ziarist", reprosand Germaniei ca l-a adapostit timp de-o luna la consulatul sau din Istanbul. Corespondentul in Turcia al ziarului german Die Welt este incarcerat in aceasta tara de la inceputul lunii.

Totodata, Turcia a anuntat convocarea ambasadorului Germaniei la Ankara pentru a protesta la adresa organizarii, in ajun, la Frankfurt, a unei manifestatii a kurzilor unde au fost arborate steaguri ale Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK), formatiune interzisa in Germania, si unde participantii au cerut ca turcii sa voteze impotriva la referendumul din 16 aprilie.

Citește și:
Alexandru Rafila, despre șpăgile din spitale: Recunoştinţa poate fi exprimată prin flori sau bomboane
Alexandru Rafila, despre șpăgile din spitale: Recunoştinţa poate fi exprimată prin flori sau bomboane
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a criticat ferm decizia unor medici de a accepta bunuri materiale pentru acordarea de servicii medicale. ”Este absolut inacceptabil. Sunt foarte...
Nicolae Ciucă face o vizită de lucru în Egipt. Ce speră să obțină premierul
Nicolae Ciucă face o vizită de lucru în Egipt. Ce speră să obțină premierul
Premierul Nicolae Ciucă face, sâmbătă şi duminică, o vizită de lucru în Republica Arabă Egipt. Potrivit programului, sâmbătă, şeful Guvernului de la Bucureşti va avea convorbiri...