Suma uriasa cu care Turcia vrea sa-si reinvie turismul

Luni, 22 Februarie 2016, ora 14:55
3664 citiri
Suma uriasa cu care Turcia vrea sa-si reinvie turismul
Foto: Arhiva Ziare.com

Premierul turc Ahmet Davutoglu a prezentat, luni, un plan pentru a sprijini sectorul turistic din Turcia, lovit de tensiunile cu Rusia si de insecuritatea interna, printre masurile propuse fiind un fond pentru granturi, in valoare de 87 de milioane de dolari, si un instrument care sa le permita firmelor din domeniu sa isi restructureze datoriile.

Turcia este o destinatie populara, in special pentru turistii germani, insa cererea a scazut dupa atentatul sinucigas cu bomba din ianuarie de la Istanbul, in care si-au pierdut viata 10 cetateni germani, relateaza Reuters.

Atentat cu bomba la Istanbul: Toti mortii sunt straini. Atacul, comis de Statul Islamic

Rusii au fost de asemenea sfatuiti de autoritatile de la Moscova sa nu mearga in Turcia, dupa ce aviatia turca a doborat in octombrie un avion de vanatoare rusesc in apropierea granitei cu Siria.

Rusia da Turciei o lovitura de 13 miliarde de dolari

Incasarile din turism finanteaza, conform cifrelor din 2014, mai mult de jumatate din deficitul de cont curent al Turciei, care este vazut ca una dintre cele mai mari slabiciuni economice ale tarii.

Turcia se confrunta cu mai multe amenintari la adresa securitatii. Face parte din coalitia condusa de SUA care lupta cu gruparea Statul Islamic in Siria si Irak si a fost in ultimul an tinta mai multor atacuri sinucigase cu bomba, in orase precum Istanbul si Ankara, atentate atribuite gruparii jihadiste.

Ea poarta, de asemenea, un conflict redeschis cu Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK), o grupare militanta kurda, scoasa in afara legii si care incearca sa obtina autonomia in sud-est si ii bombardeaza pe luptatorii militiilor kurde siriene de peste granita.

Un grup avand legaturi cu PKK a revendicat vineri un atac cu masina capcana care a avut loc saptamana trecuta la Ankara si care s-a soldat cu moartea a 28 de persoane, majoritatea soldati.

Davutoglu a spus ca se asteapta ca turistii din Rusia, care prefera orasele de litoral din sud precum Alanya si Antalya, sa vina in continuare in Turcia, in pofida pozitiei Guvernului de la Moscova.

Veniturile din turism ale Turciei au scazut cu 14,3% in ultimul trimestru al anului trecut. Incasarile din turism pe tot anul 2015 s-au redus cu 8,3%, conform Institutului de Statistica turc.

TUI, cel mai mare operator de turism din lume, a raportat in aceasta luna o scadere cu 40% a numarului de rezervari pentru vacantele de vara din Turcia din cauza ingrijorarilor privind securitatea.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#turism Turcia Rusia, #plan turism Turcia, #turism Turcia atentate , #Turcia
Comentarii
Poza MosGerila
MosGerila
rank 5