Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Armistitiu in Ucraina: Cinci soldati ucisi, zeci raniti

Autor: Ana Ilie
Marti, 09 Septembrie 2014, ora 16:33
2122 citiri
Armistitiu in Ucraina: Cinci soldati ucisi, zeci raniti

Cinci soldati ucraineni au fost ucisi si 33 raniti de la instituirea armistitiului in regiunile separatiste din estul tarii, a anuntat Consiliul national de Securitate si Aparare, marti.

Purtatorul de cuvant al Consiliului, Andrii Lisenko, a aratat ca separatistii pro-rusi au incalcat armistitiul dupa ce au deschis focul impotriva fortelor guvernamentale de 89 de ori de la intrarea in vigoare a intelegerii, scrie DPA, citata de europeonline-magazine.eu.

Armistitiul a fost instabil inca de cand a fost impus - vineri seara, dupa discutii la Minsk, Belarus, intre separatisti si Kiev.

Intelegerea de la Minsk promite "statut special" regiunilor controlate de separatisti, insa acestia au aratat, ulterior, ca vor continua sa ceara separarea de Ucraina.

Razboiul nu s-a terminat in Ucraina: Separatistii si Kievul se acuza reciproc

Nu este pentru prima data cand cele doua parti beligerente se acuza de incalcarea armistitiului.

Rebelii pro-rusi din Ucraina au acuzat Kievul, sambata, ca trupele guvernamentale au incalcat armistitiul dupa numai cateva ore de la intrarea in vigoare.

Si un reprezentant al Consiliului National de Securitate si Aparare a confirmat ca au existat provocari: "Dupa anuntarea armistitiului, situatia in zona operatiunii anti-teroriste a devenit mai calma in general. Cu toate acestea, au fost raportate cateva provocari ale teroristilor, vineri seara si noaptea. In ultimele 24 de ore, rebelii au bombardat pozitiile armatei de 28 de ori, din care 10 incidente au avut loc dupa anuntarea armistitiului".

Prima noapte de pace in Ucraina, dupa luni de lupte sangeroase

Presedintele ucrainean, Petro Porosenko, sustine ca urmatorul pas este de a discuta pe marginea unei solutii pe termen lung pentru conflict. Rebelii spun insa ca armistitiul nu le-a schimbat politica de separare de Ucraina a celor doua regiuni din est, Donetk si Luhansk.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Ucraina armistitiu soldati morti, #Ucraina soldati morti , #Ucraina