Avertizare de calatorie in Ucraina: Raketii jefuiesc soferii la Odessa

Sambata, 21 Februarie 2015, ora 19:37
9862 citiri
Avertizare de calatorie in Ucraina: Raketii jefuiesc soferii la Odessa
Foto: Flickr

Ministerul Afacerilor Externe informeaza cetatenii romani care se afla sau se deplaseaza pe teritoriul Ucrainei ca, in ultima perioada, s-au inmultit infractiunile inregistrate in Odessa si pe traseul Odessa-Kiev, crescand numarul de jafuri, furturi de numere de inmatriculare straine sau spargeri de masini.

"Politia Rutiera ucraineana a semnalat faptul ca in primele doua luni ale anului 2015, numai pe partea din proximitatea Odessei a drumului care leaga Odessa de Kiev, au avut loc 18 incidente de genul celor mentionate mai sus", se arata intr-un comunicat remis de MAE.

Infractiunile au loc cel mai adesea in intervalul orar 02:00-07:00.

Zonele unde se pot produce astfel de infractiuni sunt:

1. Km 342, in dreptul localitatii Novogrigorievka;

2. Km 363, in dreptul localitatii Starie Maiaki;

3. Km 401, in dreptul localitatii Cervonoznamenka;

4. Km 454-455, in dreptul benzinariilor Okko si Wog.

Politia Rutiera ucraineana sfatuieste participantii la trafic sa nu opreasca in astfel de zone cu exceptia cazurilor cand este absolut necesar si sa nu comunice cu persoanele care se apropie de autoturism.

De asemenea, autoritatile ucrainene recomanda conducatorilor auto sa telefoneze la numarul "102", in cazul in care sunt implicati intr-un astfel de incident, sau la posturile de control ale Politiei Rutiere din Ucraina de la km 320 (telefon +38 093.571.51.01) si 450 (telefon +38 096.378.48.33).

In acelasi timp, MAE le recomanda tuturor cetatenilor romani care doresc sa se deplaseze pe teritoriul Ucrainei sa contacteze din timp autoritatile locale, misiunea diplomatica a Romaniei la Kiev sau Consulatul General al Romaniei la Odessa - Ucraina.

"Totodata, Ministerul Afacerilor Externe reitereaza recomandarile de a fi consultate informatiile furnizate prin intermediul aplicatiei 'Calatoreste in siguranta', ce poate fi descarcata pe orice telefon mobil de tip smartphone, si serviciului de alerta prin SMS, aferent campaniei de informare 'Un SMS iti poate salva viata!'", se mai arata in comunicatul citat.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#alerta calatorie Odessa Ucraina, #inmultire jafuri Odessa, #raketi drumuri Ucraina , #Ucraina