Canada trimite echipamente militare Ucrainei

Autor: Ana Ilie
Vineri, 08 August 2014, ora 13:29
3176 citiri
Canada trimite echipamente militare Ucrainei

Premierul canadian, Stephen Harper, a anuntat ca tara sa trimite ajutoare militare Ucrainei, sub forma de echipamente non-letale.

"Raspunsul Canadei la expansionismul si militarismul Rusiei in estul Ucrainei a fost rapid, tintit si fara echivoc. In conformitate cu valorile si principiile pretuite de canadieni, sunt mandru de rolul pe care il jucam in comunitatea internationala impotriva acestei agresiuni prin impunerea unei game largi de sanctiuni impotriva celor responsabili pentru criza din Ucraina, prin antrenarea armatei ucrainene, izolarea Rusiei la G7 si sustinerea economiei Ucrainei", a anuntat premierul Canadei pe websiteul sau.

"Sunt incantat sa anunt inca o actiune pe care o ia Canada pentru a ajuta oamenii din Ucraina sa puna capat insurgentei. Un avion CC-130J Hercules de la baza Trenton pleaca spre Ucraina, in primul dintr-o serie de zboruri de livrare de echipament militar non-letal, pe care Ucraina il va putea folosi pentru a securiza si proteja granita estica de agresiunea Rusiei", a aratat oficialul canadian.

Printre echipamentele trimise de Canada se numara caschete, ochelari de protectie, veste de protectie, truse de prim ajutor, corturi si saci de dormit, dar si echipament logistic pentru depistarea bunurilor ilicite si persoanelor care trec granita.

"Asta ne-a cerut Ucraina si asta livram", a mai spus Harper, care a avertizat ca tara sa "este pregatita sa continue sa aplice presiuni economice si politice in continuare daca agresiunea militara a regimului presedintelui Putin si actiunile provocatoare continua".

Avertismentul unui expert militar: Ucraina e bombardata de pe teritoriul Rusiei

Kievul acuza ca pozitii ale armatei ucrainene au fost atacate de pe teritoriul rusesc. Este vorba despre militari din cadrul operatiunii anti-teroriste din estul tarii, aflati in apropiere de localitatea Blahodatne.

NATO avertizeaza: Rusia ar putea invada Ucraina sub pretextul unei misiuni umanitare

NATO a avertizat ca Rusia ar putea folosi o misiune umanitara ca pretext pentru a invada Ucraina, dupa ce a suplimentat numarul de militari la granita cu fostul stat sovietic.

Astfel, numarul trupelor ruse gata de actiune a ajuns la 20.000, dupa cum a anuntat Alianta Nord-Atlantica miercuri dimineata, aceasta fiind ingrijorata acum ca Moscova ar putea gasi o scuza pentru a invada Ucraina.

Rusia, niciun gand sa invadeze Ucraina: As vrea sa le explic ceva oficialilor NATO

Rusia a negat acuzatiile NATO, explicand ca "mobilizarea de asemenea forte formate din mii de trupe si echipamente nu este posibila intr-un timp atat de scurt, cu atat mai putin in prezenta observatorilor OSCE din zona, care ar fi remarcat".

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#Ucraina echipamente militare Canada, #Ucraina ajutor militar Canada , #Ucraina