Capitala Ucrainei, Kiev, a intrat in lockdown pentru trei saptamani

Joi, 18 Martie 2021, ora 19:35
2944 citiri
Capitala Ucrainei, Kiev, a intrat in lockdown pentru trei saptamani
Imagine din Kiev. Foto: pixabay.com

Capitala Ucrainei, Kiev, a introdus un lockdown de trei saptamani din cauza unei cresteri semnificative a numarul de cazuri de coronavirus, relateaza DPA.

"Situatia legata de raspandirea virusului este o reala amenintare", a declarat joi primarul Vitali Kliciko. In Kiev, oras cu trei milioane de locuitori, a spus el, peste 70% din paturile de spital pentru pacientii cu COVID-19 sunt deja ocupate.

Incepand de sambata, toate teatrele, cinematografele, muzeele si centrele comerciale vor fi inchise, in timp ce magazinele alimentare si farmaciile vor ramane, totusi, deschise.

Saloanele de coafura si centrele de fitness pot fi folosite, dar cu programare. Gradinitele si mijloacele de transport public vor fi de asemenea ferite de restrictii.

Studentii vor studia online. Masuri similare au fost dispuse miercuri si pentru orasul Liov din vestul tarii. De la izbucnirea pandemiei de coronavirus in urma cu un an, peste 1,5 milioane de infectari au fost inregistrate oficial in Ucraina, iar peste 29.000 de persoane au murit din cauza virusului.

Peste 70.000 de ucraineni au fost vaccinati. Campania de vaccinare a inceput in urma cu doar trei saptamani.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Habeck la Kiev: "Ucraina are nevoie de tot sprijinul"
Habeck la Kiev: "Ucraina are nevoie de tot sprijinul"
Vicecancelarul german Robert Habeck a făcut o vizită la Kiev, însoțit de o delegație economică din Republica Federală. Pe lângă sprijinul acordat de statul german Ucrainei, s-a vorbit și...
Moldova poate adera la UE doar cu Ucraina ca scut anti-Rusia
Moldova poate adera la UE doar cu Ucraina ca scut anti-Rusia
Referendumul pentru aderarea Republicii Moldova la UE este o certitudine. Acesta va avea loc pe 20 octombrie 2024, concomitent cu alegerile prezidențiale. Curtea Constituțională de la...
#kiev, #Ucraina, #carantina, #virus, #Covid 19 , #Ucraina