Negocierile-maraton pentru pace in Ucraina s-au incheiat cu un acord de armistitiu. Nesemnat

Joi, 12 Februarie 2015, ora 12:31
107937 citiri
Negocierile-maraton pentru pace in Ucraina s-au incheiat cu un acord de armistitiu. Nesemnat
Foto: Twitter/ EuroMaidan

Negocierile-maraton de la Minsk, intre cei patru lideri reuniti pentru a gasi o solutie la criza din Ucraina, s-au incheiat.

Presedintele rus, Vladimir Putin, a iesit intr-o conferinta de presa, dupa mai bine de 16 ore de discutii, pentru a anunta ca s-a ajuns la o intelegere.

Vladimir Putin, liderul ucrainean Petro Porosenko, cancelarul german Angela Merkel si presedintele francez Francois Hollande au negociat intens un armistitiu in estul Ucrainei. Acesta acopera atat retragerea armamentului greu si militiilor, cat si o gama de masuri economice si reforme constitutionale, dupa cum a aratat Putin.

Acordul de armistitiu nu a fost semnat de cei patru lideri de stat prezenti la Minsk.

Intalnirea s-a desfasurat sub numele "formatul din Normandia", aluzie la discutiile dintre cei patru lideri, desfasurate in luna iunie, cu ocazia aniversarii a 70 de ani de la debarcarea din Normandia, din Al Doilea Razboi Mondial.

Ziare.com v-a prezentat, in format LIVE TEXT principalele evenimente si declaratii:

12:31 - Presedintele ucrainean, Petro Porosenko, a scris pe Twitter: "Ucraina va fi intotdeauna un stat unitar. Niciun fel de federalizare!".

12:23 - Merkel a afirmat ca nu are "iluzii" dupa acordul de la Minsk, pentru ca ramana "probleme mari", insa "speranta este mai mare acum pentru o rezolvare pasnica a crizei". Cancelarul german a subliniat ca presedintele rus a facut presiuni asupra separatistilor pentru a fi de acord cu incetarea focului.

12:18 - Premierul finlandez Alexander Staubb a declarat ca UE nu va mai discuta despre sanctiuni joi, daca Merkel si Hollande sunt satisfacuti de progresul obtinut in negocierile de la Minsk.

12:12 - Delegatia ucraineana a plecat de la Minsk cu destinatia Bruxelles.

12:08 - Ministrul german de Externe, Frank-Walter Steinmeier, a declarat, la finalul negocierilor, ca cei patru lideri nu au semnat acordul, ci a fost vorba despre o "intelegere verbala".

12:00 - Porosenko a mai spus ca acordul prevede si eliberarea pilotului ucrainean Nadia Savcenko, incarcerata intr-o inchisoare de la Moscova si aflata in greva foamei.

11:57 - Hollande si Merkel au plecat de la Minsk. Acestia se indreapta spre Bruxelles, unde se desfasoara reuniunea Consiliului European.

11:52 - Porosenko a precizat ca Grupul de Contact a semnat documentul privind masurile de implementare a acordului de la Minsk.

11:50 - Porosenko a detaliat prevederile acordului: retragerea armamentului greu in decurs de 14 zile, eliberarea prizonierilor si retragerea trupelor straine in decurs de trei saptamani, recapatarea controlului asupra granitei cu Rusia pana la sfarsitul lui 2015, dezarmarea tuturor militiilor ilegale.

Ucraina nu a convenit federalizarea sau statutul de neutralitate pentru Donbas, insa Rada va decide in decurs de 30 de zile ce statut acorda regiunilor separatiste.

11:45 - Presedintele ucrainean, Petro Porosenko, a tinut sa sublinieze ca acordul priveste si recapatarea controlului asupra granitei cu Rusia.

11:40 - Presedintele francez, Francois Hollande, a confirmat intelegerea "serioasa" de la Minsk si a subliniat ca au ramas probleme nerezolvate.

11:12 - Armistitiul incepe sambata noaptea, a spus Putin. A fost convenita retragerea "trupelor ruse si retragerea militiilor din Donbas din aceasta linie subliniata in acordul semnat anul trecut". Acordul, a spus Putin, ar trebui sa contina si o intelegere politica, care sa vizeze "reforma constitutionala ce va lua in considerare drepturile constitutionale ale oamenilor din Donbas".

"Urmeaza chestiunile de granita ce vor fi coordonate cu militiile din Donbas, implementarea legii cu privire la statutul special al Donetkului si Luhanskului", a spus Putin, care a mai anuntat si "o gama de chestiuni umanitare si economice".

"Speram ca toate partile se vor retine inainte de un armistitiu total", a aratat acesta.

Putin a explicat ca "problema regionala a fost ca reprezentantii republicilor, ca raspuns la actiunile agresive ale Kievului, si-au retinut atacurile, dar au lansat si o ofensiva si au incercuit 68.000 de trupe. Cred ca aceste trupe vor depune armele si vor opri rezistenta. Cerem tuturor partilor sa exercite retinere, ca sa ne asiguram ca retragerea trupelor si armelor grele merge asa cum e planificata".

11:10 - Putin anunta ca s-a convenit asupra armistitiului.

11:05 - Putin si Hollande au iesit din sala de negociere.

11:00 - Prima victima a negocierilor de la Minsk: un reporter rus de la Interfax a fost transportat la spital, dupa ce a relatat, toata noaptea, mersul negocierilor.

10:56 - Presa rusa relateaza ca presedintele ucrainean Petro Porosenko nu este de acord cu linia de demarcatie propusa de Rusia.

10:44 - Rubla s-a depreciat, joi, dupa ce presedintele Ucrainei, Petro Porosenko, a spus ca anumite conditii aduse in discutie de liderul rus, Vladimir Putin, in cadrul intalnirii de la Minsk sunt "inacceptabile".

Moneda ruseasca a scazut cu 1,5% fata de principalele valute, ajungand la 66,23 ruble/dolar, respectiv la 75,09 ruble/euro.

10:35 - Pe Twitter circula o fotografie modificata a participantilor la negocierile de la Minsk, ilustrand pozitiile actorilor acestei reuniuni:

Foto: Twitter/Exen

10:14 - O fotografie circulata intens pe retelele de socializare, care l-ar infatisa pe Vladimir Putin rupand un creion in timpul negocierilor de la Minsk este falsa, relateaza mai multe publicatii.

10:04 - Denis Pusilin, liderul rebelilor din Donetk, explica pe Twitter de ce refuza semnarea armistitiului: presedintele Petro Porosenko a fost informat gresit cu privire la situatia din Debalteve, care este mult mai grava decat i s-a spus.

Debalteve este o localitate strategica ce leaga Donetk de Luhansk, intens disputata in ultimele zile. Aflata sub controlul Kievului, separatistii incearca sa o cucereasca prin asalturi intense.

Cine pune bete-n roate armistitiului pentru Ucraina?

09:57 - Liderii separatisti refuza sa semneze documentul, confirma si Itar Tass.

09:55 - Potrivit unor surse citate de jurnalistii prezenti la Minsk, liderii separatisti au primit instructiuni de la Rusia sa demonstreze ca sunt independenti si ar trebui tratati separat, asa ca acestia au refuzat sa semneze acordul negociat si pregatit in dimineata zilei de joi. Prin urmare, negocierile s-au reluat.

09:52 - S-au prabusit negocierile? Liderii din Donetk si Luhansk au parasit discutiile din Grupul de Contact, informeaza Bloomberg.

09:49 - Heidi Tagliavini, reprezentantul OSCE in Grupul de Contact, care se intalneste in paralel cu cei patru lideri, a parasit negocierile.

09:41 - Si ministrul ucrainean de Externe, Pavlo Klimkin, confirma ca negocierile continua.

09:35 - Serviciul de presa al Kremlinului anunta ca negocierile de la Minsk continua.

09:30 - Petro Porosenko: Nicio veste buna deocamdata. Pozitia Rusiei in negocieri e inacceptabila.

09:25 - Jurnalistii prezenti la fata locului relateaza ca cei patru lideri s-au intors la masa negocierilor. Se reiau discutiile?

09:20 - Reuters a aflat ca in acordul de la Minsk se prevede ca Ucraina va capata controlul granitei cu Rusia din dreptul republicilor separatiste Donetk si Luhansk pana la sfarsitul lui 2015. Documentul cere retragerea trupelor si echipamentelor straine din Donbas.

Punctul privind granita comuna este extrem de important. Rusia s-a impotrivit vehement readucerii granitei sub controlul Kievului. Occidentul acuza Rusia ca trimite nestingherita arme, luptatori si militari peste granita, alimentand fortele separatistilor, asa ca inchiderea granitei este esentiala pentru ca armistitiul sa fie respectat.

Primele detalii despre un armistitiu in Ucraina (Surse)

09:08 - Primele informatii cu privire la continutul documentului, tot de la Ria, tot pe surse: armistitiu in decurs de 48 de ore in estul Ucrainei, adica incepand cu 14 februarie, retragerea artileriei grele si crearea unei zone de securitate.

09:02 - Liderii german si francez vor avea o scurta intalnire bilaterala dupa semnarea documentului, dupa care vor avea o conferinta de presa comuna.

Foto: Twitter/MAE ucrainean

08:58 - Sputnik anunta ca negocierile s-au incheiat. Liderii au iesit din sala de negocieri, dupa 14 ore. Acordul a fost trimis Grupului de Contact. Urmeaza semnarea documentului?

08:53 - Ria Novosti a aflat ca liderii ucrainean, rus, francez si german au convenit asupra unui armistitiu in Donbas in decurs de 48 de ore.

Foto: Twitter/Tim Hogan

08:40 - Primul semn ca ceva nu merge bine la negocieri: un reporter Buzzfeed a aflat ca Merkel, Hollande, Porosenko si Putin vor avea conferinte de presa separate, deci nu va exista o declaratie comuna.

08:28 - Ministrul ucrainean de Externe, Pavlo Klimkin, da detalii pe Twitter despre atmosfera din incaperea unde se negociaza de mai bine de 12 ore: "Unii membri ai delegatiei dorm pur si simplu".

Jurnalistii prezenti la eveniment au si dovezi fotografice ca negocierile dificile i-au doborat pe unii participanti:

Foto: Twitter/Cristopher Miller

08:05 - Ria Novosti revine cu detalii obtinute pe surse cu privire la mersul negocierilor: Liderii au facut "progrese uriase", 80% din document este agreat, textul final va contine mai mult decat zece puncte (cum se stia pana acum) si dupa semnarea de catre cei patru lideri documentul va merge la Grupul de Contact, pentru a fi semnat si de membrii acestuia.

07:54 - Jurnalistii s-au organizat deja pentru o conferinta de presa si asteapta iesirea la rampa a liderilor.

Foto: Twitter/MAE german

07:45 - O sala din palatul Independentei din Minsk pare a fi pregatita de gazde pentru ceremonia de semnare. O masa ovala a fost pregatita in acest scop si au fost instalate pe ea placutele cu numele celor patru lideri.

07:35 - Sursele Ria Novosti spun ca cei patru lideri au convenit asupra a 80% din cele 10 puncte ale armistitiului.

07:15 - Jurnalistii au fost poftiti in sala in care se va desfasura ceremonia de semnare. Circula zvonurile ca se va semna "ceva", insa nu se stie clar ce anume.

06:23 - Oboseala isi spune cuvantul si in randul presei. Doi jurnalisti - unul rus si unul ucrainean - aproape s-au luat la bataie pe holurile Palatului Prezidential din Minsk. Intre timp, negocierile pentru pacea din Ucraina continua.

05:40 - Nicio informatie oficiala din spatele usilor inchise. Negocierile dureaza de aproape 12 ore.

04:13 - Informatii oficiale despre cursul si detaliile discutiilor sunt foarte putine. Un purtator de cuvant al administratiei de la Kiev a declarat ca negocierile vor mai dura, cel mai probabil, inca "5-6 ore, cel putin". "Dar nu ar trebui sa plecam pana nu ajungem la un acord", a scris Valeri Chaly, pe o retea de socializare.

04:00 - Sunt 10 ore de cand cei patru lideri incearca sa ajunga la un compromis in ceea ce priveste criza din Ucraina.

03:36 - The Telegraph, care citeaza Associated Press, prezinta patru puncte cheie din negocierile de la Minsk.

- Trasarea unor noi linii de demarcatie - In timp ce Ucraina vrea ca lucrurile sa ramana la fel cum au fost stabilite la summit-ul din septembrie, Rusia cere linii de demarcatie care sa tina cont de noile teritorii cucerite de rebelii separatisti.

- Retragerea soldatilor rusi din estul Ucrainei - Rusia sustine in continuare ca nu are soldati sau echipament militar in estul Ucrainei. Declaratia este insa contrazisa de UE, SUA si NATO.

- Securizarea frontierei ruso-ucrainene - Ucraina vrea sa controleze aceasta granita, astfel incat Rusia sa nu mai livreze arme si echipament militar separatistilor. Rusia, pe de alta parte, sustine ca acest lucru depinde de vointa rebelilor.

- Autonomie pentru separatisti - Ucraina sustine ca separatistii vor avea mai multe drepturi oferite de legile ucrainene. Rusia, insa, cere garantii si sustine ca guvernul de la Kiev ar trebui sa ii ajute financiar.

02:32 - Jurnalistii asteapta conferinta de presa care se pare ca nu va avea loc prea curand.

Foto: Twitter

02:07 - In timp ce la Minsk se negociaza planul de pace, violentele continua in Ucraina. The Telegraph anunta ca au murit cel putin 49 de oameni in ultimele 24 de ore.

01:45 - Negocierile continua in spatele usilor inchise. Lavrov a iesit pentru o tigara. Intrebat de jurnalisti cum decurg negocierile, oficialul rus a raspuns scurt: "super".

01:24 - Sefa FMI Christine Lagarde va face o declaratie despre un nou imprumut pentru Ucraina, joi dimineata, la Bruxelles.

01:00 - Surse oficiale au declarat pentru Ziare.com ca Petro Porosenko ar fi cerut si o intalnire cu presedintele Poloniei, Bronislaw Komorowski. Porosenko doreste sa ii informeze pe omologii sai roman si polonez despre rezultatul negocierilor din Belarus.

00:45 - Presedintele roman Klaus Iohannis se va intalni, joi, cu omologul sau ucrainean, Petro Porosenko.

Ultima sansa de pace pentru Ucraina: Iohannis se intalneste cu Porosenko

Intalnirea, care se va desfasura la Reuniunea Consiliului European de la Bruxelles, are loc la cererea oficialului ucrainean, au declarat surse oficiale pentru Ziare.com.

00:34 - Pe retelele de socializare au aparut deja imagini cu liderii care se indreapta la cina. Putin este izolat si merge in spatele trio-ului Merkel-Hollande-Porosenko.

Foto: Twitter/Mashable

00:30 - Ministrul de Externe al Rusiei, Serghei Lavrov, anunta ca negocierile ar putea sa dureze pana dimineata.

00:02 - Liderul rus Vladimir Putin pare destul de nervos in timpul negocierilor: acesta chiar a rupt un creion in timpul discutiilor pentru pacea din Ucraina.

Foto: Euromaidan

23:55 - Aleksandr Lukasenko i-a cedat un scaun lui Vladimir Putin, prilej bun pentru internauti pentru a parodia scena.

23:40 - Potrivit Ria Novosti, oficialii au luat o pauza pentru cina. Negocierile vor continua.

23:12 - La randul sau, viceministrul rus de Externe, Grigori Karasin, a spus ca negocierile "formatului de la Normandia" pentru a rezolva criza din Ucraina ar putea dura pana joi dimineata.

23:10 - Serghei Lavrov a mai spus ca semnarea documentului comun dupa discutiile de la Minsk va avea loc cel mai probabil joi, nu in decursul acestei seri.

23:00 - Ministrul de Externe al Rusiei, Serghei Lavrov, a spus, citat de Ria Novosti, ca discutiile de la Minsk sunt in desfasurare, in timp ce purtatorul de cuvant la lui Vladimir Putin, Dmitri Peskov, a subliniat ca negocierile continua intr-un format restrans.

La randul sau, rugat sa descrie progresul negocierilor, consilierul prezidential Vladislav Surkov a zambit si a spus ca acestea evolueaza "excelent".

22:45 - Ambasadorul rus la Bucuresti, Oleg Malghinov, a spus ca nu va incepe un razboi al tarii sale cu Ucraina, intr-un interviu acordat Digi 24. In plus, a subliniat ca "in mod clar" trupele rusesti nu au intervenit in Ucraina.

22:35 - Intre timp, in Donetk, continua violentele, potrivit Ria Novosti, fiind auzite salve de artilerie, in timp ce la Minsk au loc negocieri de pace.

22:30 - La randul sau, liderul autoproclamatei Republici Donetk, Denis Pusilin, a precizat ca s-au realizat progrese in negocierile de la Minsk, insa este prea devreme pentru a se vorbi despre rezultatul acestora.

22:25 - Ministerul polonez al Apararii a transmis ca nu exclude posibilitatea trimiterii de arme in Ucraina, in viitor, insa a subliniat ca diplomatia este prioritara in privinta rezolvarii conflictului din aceasta tara, mai informeaza Interfax.

22:20 - Ambasadorul rus la Minsk, Aleksandr Surikov, a precizat ca urmeaza sa se semneze un document privind rezolvarea crizei, care va fi inmanat celor patru lideri pentru aprobare.

22:15 - Continua discutiile de la Minsk, dar in format extins, dupa aproape trei ore de la inceputul intalnirii. Intre timp s-au alaturat si ministrii de Externe ai tarilor participante.

21:50 - Liderii si echipele diplomatice discuta "detaliile tehnice" ale documentului final care ar putea fi semnat la sfarsitul summit-ului, potrivit unei surse din interiorul delegatiei germane, citata de agentia Ria Novosti si preluata de Russia Today.

21:45 - Departamentul de Stat american a mai transmis ingrijorare cu privire la prezenta si activitatea militiilor din estul Ucrainei, relateaza Ria Novosti.

21:40 - Danemarca va furniza un ajutor umanitar de 1,5 milioane de dolari pentru refugiatii ucraineni, potrivit Ministerului danez de Externe, citat de Interfax.

21:25 - Ministrul de Externe al Belarusului mai spune ca un document ce urmeaza sa fie semnat dupa incheierea discutiilor a fost revizuit de membrii "formatului de la Normandia", insa, "pentru a ajunge la un rezultat pozitiv, este nevoie de aprobarea tuturor participantilor".

21:20 - Potrivit unei surse citate de agentia Interfax, cei patru lideri urmeaza sa semneze o declaratie comuna privind implementarea acordului de la Minsk.

21:15 - Cei patru lideri au iesit din sala, dupa aproape doua ore de negocieri, pozand impreuna cu presedintele belarus Aleksandr Lukasenko, fara a face insa declaratii.

21:00 - Departamentul american de Stat a transmis ca SUA sustin discutiile de la Minsk pe subiectul situatiei din Ucraina.

20:55 - Si ministrul german de Externe, Frank-Walter Steinmeier, spune ca negocierile sunt in desfasurare, apreciind totodata ca este mult prea devreme pentru a se pronunta cu privire la rezultatul acestora, scrie Ria Novosti.

20:50 - Petro Porosenko s-a intors in sala unde au loc discutiile, dupa aproximativ un sfert de ora.

20:42 - Casa Alba subliniaza importanta intalnirii din capitala Belarusului.

20:40 - Toate partile implicate in discutii "sunt dispuse sa ajunga la rezultate pozitive", a spus ministrul de Externe al Belarusului, Vladimir Makei, citat de Russia Today.

20:35 - Petro Porosenko a parasit sala in care au loc negocierile cu Putin, Merkel si Hollande, urcand la al doilea nivel al Palatului Independentei din Minsk, relateaza Ria Novosti.

20:20 - A trecut deja o ora din intalnirea celor patru lideri.

20:10 - Dupa discutii, se va semna un document comun pe tema situatiei din Ucraina, potrivit ambasadorului ucrainean din Belarus, Mihail Iezel, citat de Ria Novosti.

20:00 - Croatia anunta prezenta unor cetateni ai sai in randul armatei ucrainene, mai scrie Ria Novosti.

19:55 - Putin si Porosenko au dat mana, inaintea discutiilor, potrivit Ria Novosti.

19:45 - ONU a transmis asteptarile ca in urma negocierilor de miercuri seara, de la Minsk, sa se incheie ostilitatile din estul Ucrainei, a anuntat purtatorul de cuvant al secretarului general al organizatiei, Stefan Diuzarrik, citat de Russia Today.

19:35 - Pe langa intalnirea celor patru lideri, are loc si o intalnire separata in spatele usilor inchise la care paticipa reprezentanti ai autoproclamatelor republici Donetk si Luhansk - Denis Pusilin si Vladislav Deinego -, fostul presedinte ucrainean Leonid Kucima, ambasadorul rus in Ucraina Mihail Zurabov si trimisul special al OSCE Heidi Tagliavini, potrivit Russia Today.

19:20 - Discutiile dintre cei patru lideri au inceput, relateaza RIA Novosti.

19:18 - Uniunea Europeana a pierdut 20 de miliarde de euro ca urmare a sanctiunilor impuse Rusiei, potrivit reprezentantului permanent rus la UE, Vladimir Cizov, citat de televiziunea Rusia 24. In schimb, sustine acesta, SUA au crescut schimburile comerciale cu Rusia.

19:10 - Bosnia a impus un embargo asupra exporturilor de arme si munitie in Ucraina, ca urmare a presiunii sarbilor bosniaci, apreciind ca tensiunile din Ucraina trebuie rezolvate prin mijloace pasnice.

18:55 - Presa germana, citata de The Telegraph, transmite informatii ale unor surse guvernamentale care spun ca discutiile s-ar putea prelungi "tarziu in noapte".

18:50 - La negocierile purtate la Palatul Independentei a ajuns si ultimul dintre participanti, presedintele rus Vladimir Putin, care a fost intampinat de Aleksandr Lukasenko.

Foto: Twitter/ @RT_com

18:35 - Merkel, Hollande si Porosenko urmeaza sa se intalneasca separat, inainte de discutiile cu Putin, potrivit unei surse citate de AFP.

18:30 - Petro Porosenko a spus, la sosirea in capitala Belarusului, ca "fie situatia merge pe drumul 'dezescaladarii', al armistitiului, fie situatia iese de sub control", potrivit Reuters.

Foto: Twitter/BBC

18:17 - Angela Merkel si Francois Hollande au ajuns impreuna la discutii, ei fiind intampinati de presedintele Belarusului, Aleksandr Lukasenko.

18:00 - Presedintele rus Vladimir Putin a ajuns la Minsk, informeaza agentia Reuters.

Foto: Twitter/Russia Today

17:10 - Presedintele Frantei si cancelarul Germaniei au ajuns in capitala belarusa.

Foto: Twitter/Joseph Willits

16:40 - Reuters anunta ca aeronava presedintelui ucrainean Petro Porosenko este in drum catre Minsk.

16:10 - Federica Mogherini, Inaltul reprezentant UE pentru Afaceri Externe, a declarat pentru AFP ca discutiile de la Minsk vor reprezenta un punct de cotitura privind conflictul din Ucraina, "in bine sau in rau".

Ultima sansa de pace in Ucraina

Intalnirea celor patru vine la cinci zile dupa o discutie in trei intre Angela Merkel, Francois Holland si Vladimir Putin, purtata la Moscova, dupa ce cu o seara inainte cei doi lideri europeni s-au intalnit cu presedintele ucrainean Petro Porosenko, la Kiev.

Intalnire cu miza uriasa la Moscova: Merkel si Hollande au plecat direct la aeroport, dupa 5 ore de discutii cu Putin (Video)

Cancelarul german Angela Merkel si presedintele francez Francois Hollande s-au intalnit, vineri seara, la Moscova, cu presedintele rus Vadimir Putin, cei trei purtand o discutie in spatele usilor inchise.

La scurt timp dupa incheierea intalnirii ce a durat cinci ore, un reprezentant al presedintelui Vladimir Putin afirmand ca discutiile au fost "constructive" si ca se lucreaza la un posibil document comun pentru implementarea acordului de la Minsk.

Ultima sansa pentru pace in Ucraina: Obama, avertisment categoric pentru Putin

De asemenea, presedintele Barack Obama i-a telefonat, marti, omologului sau rus Vladimir Putin. Cei doi oficiali au discutat despre situatia tot mai tensionata din Ucraina si despre "sustinerea continua a Rusiei pentru separatisti".

Liderul de la Washington si-a reafirmat sprijinul pentru integritatea teritoriala a Ucrainei, se arata intr-un comunicat al Casei Albe.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vizita președintele României, Klaus Iohannis, în Coreea de Sud. Vor fi semnate colaborări pe apărare și energie nucleară
Vizita președintele României, Klaus Iohannis, în Coreea de Sud. Vor fi semnate colaborări pe apărare și energie nucleară
Preşedintele Klaus Iohannis va efectua, săptămâna viitoare, de luni până miercuri, o vizită oficială în Republica Coreea, la invitaţia omologului său, Yoon Suk Yeol, informează...
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
#intalnire Merkel Hollande Putin, #intalnire Minsk, #discutii pace Ucraina Minsk, #Merkel Hollande Putin Minsk , #Ucraina