Ziare.com

Criza din Ucraina: Rusia si Germania au ajuns la un consens - pe ce s-au inteles

Vineri, 06 Martie 2015, ora 21:25

   

Criza din Ucraina: Rusia si Germania au ajuns la un consens - pe ce s-au inteles
Sefii diplomatiei rusa si germana au facut apel vineri la sporirea prezentei Organizatiei pentru Securitate si Cooperare in Europa (OSCE) in Ucraina la 1.000 de observatori, a anuntat Ministerul Afacerilor Externe rus.

In cadrul unei convorbiri telefonice, Serghei Lavrov si Frank-Walter Steinmeier "s-au pronuntat pentru prelungirea misiunii de supraveghere a OSCE si consolidarea prezentei sale la 1.000 de observatori" fata de 450 in prezent, pentru a asigura "un control eficient" al incetarii focului intre fortele Kievului si rebelii prorusi, a precizat ministerul intr-un comunicat.

De asemenea, Lavrov si Steinmeier "au constatat progrese in respectarea armistitiului si in retragerea armamentului greu" de catre fortele regulate ucrainene si rebele proruse, potrivit aceleiasi surse.

OSCE asigura de un an o misiune de monitorizare in Ucraina. Mandatul observatorilor OSCE desfasurati in prezent in tara va expira la 23 martie si nu va putea fi prelungit decat in urma unui vot in unanimitate.

Marti, presedintele american Barack Obama, omologul sau francez Francois Hollande, cancelarul german Angela Merkel, precum si premierii britanic si italian, David Cameron si Matteo Renzi, si presedintele Consiliului European, Donald Tusk, si-au exprimat dorinta "de intarire a mijloacelor OSCE" in Ucraina.

Cei sase lideri "au confirmat rolul esential al OSCE in vederea monitorizarii" respectarii acordurilor de la Minsk de la 12 februarie in ceea ce priveste respectarea armistitiului din Ucraina si a retragerii armamentului greu, conform unui comunicat al Palatului Elysee.

Sursa: AGERPRES

Articol citit de 3978 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
5 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

''Criza din Ucraina: Rusia si Germania au ajuns la un consens''

''Breedlove's Bellicosity: Berlin Alarmed by Aggressive NATO Stance on Ukraine''

By SPIEGEL Staff

http://www.spiegel.de/international/world/germany-concerned-about-aggressive-nato-stance-on-ukraine-a-1022193.html

''OSCE asigura de un an o misiune de monitorizare in Ucraina.''

''OSCE confirms shelling of mission observers at Donetsk airport from Ukrainian side''

 

Toarasi, domne, va spui io caicea ie mana chinejilor !

Pai da , ca chinejii vrea casai stie pa rusi ocupati acolo cu Ucraina, iar iei sa sapuce sa faca ce na facaut japonejii in al doilea razboi mondial, adica sai ia pa rusi pela spate !

SA TRAITI !

P.S. Marti, presedintele american Barack Obama, omologul sau francez Francois Hollande, cancelarul german Angela Merkel, precum si premierii britanic si italian, David Cameron si Matteo Renzi, si presedintele Consiliului European, Donald Tusk, si-au exprimat dorinta "de intarire a mijloacelor OSCE" in Ucraina.

 

"Sporirea prezentei Organizatiei pentru Securitate si Cooperare

in Europa (OSCE) in Ucraina"

Asta o sa-i supere pe nazistii de la Kiev. Le da peste cap toate rapoartele mincinoase...:)))) Si nici NATO n-o sa fie prea incantata...:))))

 

Si o sa-l bucure pe Putina, pe oligarhii lui si chiar...

...pe postaceii lui mancatori de castane!
Molodetz Meagainov!

Poate vrei sa vi si cu ceva argumente, nu numai cu

insulte...Oh! Am uitat ca altceva n-ai!
Apropo, mai ieri apostrofai pe un coleg de forum, cum ca nu s-ar adresa civilizat referitor la presedintele (fost) al Romaniei. Cum mi te-ai adresat mie acum?...Sau...care-i numele presedintelui Rusiei?...Aud!...

Ce tie nu-ti place, altuia nu face! (proverb romanesc)


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor