Cum arata harta conflictului din Ucraina - separatistii ar fi ocupat un teritoriu crucial

Joi, 11 Septembrie 2014, ora 18:03
14308 citiri
Cum arata harta conflictului din Ucraina - separatistii ar fi ocupat un teritoriu crucial

Armata ucraineana a publicat o harta care sugereaza ca fortele sustinute de Rusia au ocupat un teritoriu crucial aflat intre zonele in care se afla deja separatistii prorusi si un oras ucrainean strategic.

In estul Ucrainei este in vigoare in prezent un armistitiu fragil, iar locuitorii acestei zone spun ca inca au impresia ca se afla in razboi, scrie Business Insider.

Daca noua harta este corecta, situatia alimenteaza ipoteza potrivit careia separatistii sustinuti de Moscova vor sa captureze orasul port Mariupol.

Jurnalistul Alec Luhn considera ca harta arata ca "consiliul de securitate al Ucrainei a admis in cele din urma ca rebelii au preluat controlul asupra zonei de granita pana la Marea Azov".

Criza continua in Ucraina: UE aplica noi sanctiuni Rusiei - sunt vizati apropiatii lui Putin

Rusia are inca circa 1.000 de trupe in Ucraina, potrivit NATO. Orice asalt asupra orasului Mariupol ar trimite conflictul catre o noua faza periculoasa, iar razboiul ar capata amploare.

Daca separatistii prorusi vor ocupa Mariupol, Rusia va avea astfel o legatura strategica intre capitala regionala Donetk, de asemenea ocupata de separatisti, in partea de nord, Marea Azov, in partea de sud, si calea terestra catre Peninsula Crimeea, anexata de Rusia in luna martie.

Potrivit sursei citate, presedintele rus Vladimir Putin vizeaza in Ucraina crearea unui conflict inghetat pentru a crea o regiune separatista in sud-estul tarii, astfel incat liderul de la Kremlin sa-si poata impune vointa in fosta republica sovietica.

Rusia vine cu amenintarea suprema: Ne-am putea moderniza arsenalul nuclear

Vicepremierul rus Dmitri Rogozin a anuntat, miercuri, ca Rusia si-ar putea moderniza arsenalul nuclear si fortele aeriene, ca raspuns la un program de atac global rapid al Statelor Unite.

Ulterior, joi, un oficial al NATO a anuntat ca Rusia mai are inca 1.000 de militari in estul Ucrainei, iar in apropierea frontierei se afla circa 20.000.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu a spus, referitor la afirmaţiile preotului Nicolae Tănase de la Valea Plopului potrivit cărora fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la...
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
#separatisti prorusi Mariupol, #harta conflict Ucraina , #Ucraina