Cum s-a eschivat Joe Biden de multimea furioasa din Ucraina

Sambata, 22 Noiembrie 2014, ora 11:25
5012 citiri
Cum s-a eschivat Joe Biden de multimea furioasa din Ucraina
Foto: Car Memes

Vicepresedintele american Joe Biden, aflat intr-o vizita in Ucraina, s-a eschivat de la aparitia in fata a sute de protestatari furiosi pe presedintele Petro Porosenko.

Liderul de la Kiev a participat vineri la ceremonia care a marcat un an de la inceputul revolutiei pro-europene din Ucraina, unde a fost huiduit de rudele celor 100 de oameni ucisi in timpul Euromaidan-ului, fiind acuzat ca nu a reusit sa-i aduca in fata justitiei pe oficialii vechiului guvern.

La eveniment ar fi trebuit sa participe si Joe Biden, insa Secret Service l-a convins ca "nu e o idee prea buna", dupa ce multimea a devenit "nervoasa", se arata intr-un raport citat de Politico.

Biden la Kiev, pentru discutii despre criza din estul tarii

"Cand coloana oficiala a lui Joe Biden a ajuns aproape de multimea care a devenit extrem de numeroasa si nervoasa, multe persoane huiduindu-l pe Porosenko (...), Secret Service a decis ca nu e o idee prea buna ca Biden sa se alature", se precizeaza in raport.

Asadar, coloana oficiala s-a intors din drum, iar vicepresedintele american nu a mai luat parte in cele din urma la tributul adus victimelor Euromaidan-ului din Kiev.

Biden, care s-a aflat in Ucraina alaturi de sotia sa, a mers apoi la o intalnire cu premierul ucrainean Arseni Iateniuk. Ulterior, liderul american a facut o oprire neprogramata la un alt memorial dedicat celor ucisi in timpul protestelor de iarna trecuta.

Porosenko, huiduit de rudele victimelor

Presedintele ucrainean Petro Porosenko a fost huiduit vineri, la ceremonia care marcheaza un an de la inceputul revolutiei pro-europene din Kiev.

Un an de la inceputul revoltei din Kiev: Porosenko huiduit in Piata Independentei

In cadrul evenimentului in care le-a fost adus un tribut victimelor protestelor, rudele celor 100 de oameni ucisi in timpul Euromaidan-ului l-au huidit pe Porosenko.

Familiile victimelor s-au aratat revoltate de faptul ca presedinele Ucrainei nu a reusit sa-i aduca in fata justitiei pe oficialii vechiului guvern, responsabili pentru varsarea de sange.

Inainte de confruntarea cu rudele victimelor, Porosenko si alti oficiali ucraineni au aprins lumanari in Piata Independentei din Kiev, unde au fost ucisi circa 100 de oameni in luna februarie.

A fost prima rabufnire publica impotriva lui Petro Porosenko de cand a fost ales presedinte, in mai, dupa ce fostul lider Viktor Ianukovici a fost inlaturat de la putere in urma manifestatiilor si a fugit in Rusia.

Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a declarat vineri, 29 martie, că alianţa PSD-PNL poate lua la redistribuire 20 de mandate de europarlamentari. Europarlamentarul susține că AUR va...
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
#Joe Biden Ucraina, #Joe Biden multime Ucraina, #Joe Biden proteste Ucraina , #Ucraina