Important lider nationalist ucrainean, impuscat mortal in strada

Autor: Ana Ilie
Marti, 25 Martie 2014, ora 07:57
8195 citiri
Important lider nationalist ucrainean, impuscat mortal in strada

Liderul Sectorului de Dreapta din Ucraina, militantul nationalist Aleksandr Muziciko, a fost impuscat mortal in noaptea de luni.

Muziciko, cunoscut si drept Sasko Bilii, a fost impuscat in vestul Ucrainei, unde coordoneaza actiunile gruparilor locale ce tin de gruparea Sectorul de Dreapta, scrie Russia Today.

Potrivit presei ucrainene si contului de Facebook al Parlamentului tarii, Muziciko a fost impuscat in strada, de atacatori necunoscuti. Unele voci spun ca incidentul a avut loc dupa o lupta intr-o cafenea din apropiere.

Muziciko era cunoscut pentru faptul ca era un personaj radical, ce a refuzat sa-si predea armele dupa instalarea noilor autoritati, in urma rasturnarii de regim de la Kiev. Sectorul de Dreapta a jucat un rol important in radicalizarea protestelor din capitala Ucrainei, ce au dus la fuga din tara a presedintelui Viktor Ianukovici si la instalarea la putere a opozitiei.

Muziciko a devenit cunoscut lumii intregi dupa ce a inceput sa circule, pe Internet, o inregistrare in care injura si imbranceste un procuror.

Procuror ucrainean batut si injurat de un lider politic: Se ascund ca niste criminali (Video)

Liderul nationalist radical ucrainean Aleksandr Muziciko l-a atacat verbal si fizic pe un procuror local, pe care l-a acuzat ca isi "saboteaza munca".

Muziciko l-a lovit cu pumnii, l-a injurat si amenintat pe procurorul din Rivne, scrie Russia Today.

Muziciko se prezentase la Rivne dupa ce a auzit zvonuri ca o ancheta penala cu privire la o crima petrecuta pe plan local este amanata. Cand a patruns in birouri l-a insfacat pe primul procuror care i-a iesit in cale, aproape l-a sugrumat cu cravata si i-a strigat obscenitati.

"Shut the fuck up, you bitch! (aprox. 'Taci dracului din gura, zdreanta' - n.red.) ", i-a strigat acestuia, amenintandu-l sa-l puna in lesa ca pe un caine si sa il duca in fata oamenilor din Piata Independentei din Kiev.

Muziciko i-a numit pe procurori "incalzitori de scaune" si i-a acuzat ca nu-si fac datoria.

"Asta inseamna ca trebuie sa-mi aleg singur procurorul, daca aceste animale nu vor sa munceasca? Ce e asta, sabotaj? Daca avem anarhie in tara, vor continua sa stea aici si sa se ascunda ca niste criminali?", l-a apostrofat acesta pe procuror.

Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Ministrul de Finanţe Marcel Boloş a explicat, joi, 28 martie, că numărul mare de concedii medicale nu asigură sustenabilitatea bugetului asigurărilor sociale. Declarația vine în...
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
USR anunţă că, miercuri, un membru USR a fost agresat în timp ce strângea semnături în zona Lujerului din Sectorul 6, Bucureşti. ”Ieri, un membru USR a fost agresat în timp ce...
#Ucraina lider nationalist impuscat, #Ucraina impuscat strada Muziciko , #Ucraina