Incepe razboiul in Ucraina? Cum raspunde UE la invazia Rusiei

Joi, 28 August 2014, ora 16:39
4006 citiri
Incepe razboiul in Ucraina? Cum raspunde UE la invazia Rusiei

Uniunea Europeana a raspuns la noua criza din estul separatist al Ucranei, afirmand ca este "extrem de preocupata" de posibila invazie a trupelor ruse.

"Suntem extrem de preocupati de ultimele escaladari, inclusiv in legatura cu informatiile despre ce se intampla acum pe teren", a declarat Maia Kociancic, purtatorul de cuvant al Inaltului Reprezentant al Uniunii Europene pentru politica externa, Catherine Ashton, citata de The Telegraph.

Reprezentantul UE a cerut din nou Rusiei sa opreasca "ostilitatile de la granita", adica furnizarea de armament si personal militar pentru separatistii care lupta in estul Ucrainei.

Maia Kociancic a atras atentia ca este nevoie neaparat de o solutie politica pentru Ucraina, acest aspect urmand sa fie discutat la summit-ul european de sambata.

Incepe razboiul in Ucraina? Porosenko: Armata rusa a invadat

Petro Porosenko a anuntat, joi, ca Rusia a invadat Ucraina si a convocat o intrunire de urgenta a Consiliului pentru Aparare si Securitate, in cadrul careia urmeaza sa se decida ce pasi vor fi facuti in continuare. Ucraina a cerut "ajutor militar de anvergura" de la UE, pentru a putea face fata fortelor ruse.

Incepe razboiul in Ucraina? Kievul cere UE "ajutor militar de anvergura", dupa invazia rusa

In urma acestei crize, liderul de la Kiev si-a anulat vizita in Turcia pentru a se ocupa de asa-numita invazie a fortelor armate de la Moscova.

"Am luat decizia de a anula o vizita de lucru in Turcia, in contextul deteriorarii rapide a situatiei din regiunea Donetk, in special in Amvrosivka si Starobesheve, pentru ca invazia fortelor ruse s-a produs in Ucraina", a precizat Porosenko intr-o declaratie pe site-ul prezidential.

Anuntul sau a venit la scurt timp dupa ce separatistii prorusi au ocupat orasul Novoazovsk de la malul Marii Azov si au amenintat ca vor prelua controlul asupra orasului Mariupol, care este un port strategic pentru Ucraina.

Macron propune ideea unui împrumut pentru apărarea "familiei europene", în care include Ucraina și Republica Moldova
Macron propune ideea unui împrumut pentru apărarea "familiei europene", în care include Ucraina și Republica Moldova
Preşedintele Emmanuel Macron a rostit joi, 25 aprilie, un discurs la Sorbona despre viziunea sa despre Europa şi, abordând subiectul războiului din Ucraina, a vorbit şi despre soarta Ucrainei...
Rusia amenință că atacă Polonia, după ce Varșovia s-a oferit să găzduiască arme nucleare
Rusia amenință că atacă Polonia, după ce Varșovia s-a oferit să găzduiască arme nucleare
Ministrul adjunct de Externe rus, Serghei Riabkov, a avertizat joi, 25 aprilie, că facilitățile nucleare ale NATO, dacă vor fi instalate permanent pe teritoriul polonez, vor deveni o țintă...
#UE invazie rusa Ucraina, #UE invazie Rusia Ucraina, #razboi Ucraina , #Ucraina