Iulia Timosenko, in lacrimi in Piata Independentei: Voi sunteti eroii!

Sambata, 22 Februarie 2014, ora 22:57
7304 citiri
Iulia Timosenko, in lacrimi in Piata Independentei: Voi sunteti eroii!

Iulia Timosenko a mers sambata in Piata Independentei din Kiev, unde cu ochii in lacrimi le-a vorbit protestatarilor dintr-un scaun cu rotile.

Ea i-a salutat pe "eroii Ucrainei", le-a promis ca nu vor mai fi tradati si le-a cerut scuze ucrainienilor in numele tuturor politicienilor.

"Voi sunteti eroii, toate generatiile urmatoare se vor mandri cu voi. Ma intorc la munca. Toata lumea are dreptul sa participe la construirea unui stat independent, european. Vreau sa ma asigur ca nu o sa mai fiti tradati, ca nimeni nu o sa va mai oblige sa mergeti pe un drum pe care nu il doriti. Va cer iertare, in numele tuturor politicienilor, indiferent de partid", a declarat Iulia Timosenko, relateaza presa internationala.

Cu ochii in lacrimi, ea le-a strigat celor prezenti in Piata Independentei din Kiev: "Slava Ucrainei!", "Toti cei care au murit sunt eroi".

Timosenko si-a exprimat speranta ca Ucraina va intra curand in Uniunea Europeana si le-a cerut oamenilor sa nu renunte la proteste.

"Sunt sigura ca Ucraina va intra in curand in Uniunea Europeana si acest lucru va schimba totul. Nu vom fi demni de memoria celor care au murit, daca nu-i vom pedepsi pe toti cei care au ucis, au batut oameni pasnici.

Daca cineva va spune ca de acum puteti merge linistiti acasa si ca se vor ocupa ei, nu acceptati. Voi ati reusit asta, nu politicienii. Mergeti pana la capat", a mai declarat fostul premier.

Iulia Timosenko le-a mai spus protestatarilor ca a suferit foarte mult ca s-a aflat in inchisoare si nu a putut sa fie alaturi de ei.

Parlamentul ucrainean a votat sambata o rezolutie privind eliberarea imediata din inchisoare a fostului premier Iulia Timosenko.

Textul, votat cu 322 de voturi, "prevede eliberarea imediata a Iuliei Timosenko pe baza unei decizii a Curtii Europene" a Drepturilor Omului, a declarat deputatul Viktor Svet, jurist al partidului Batkivscina, din care face parte Timosenko.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Iulia Timosenko eliberata, #Iulia Timosenko Piata Independentei , #Ucraina