John Kerry avertizeaza Rusia: NATO isi va apara fiecare centimetru de teritoriu

Autor: Ana Ilie
Miercuri, 30 Aprilie 2014, ora 08:13
5091 citiri
John Kerry avertizeaza Rusia: NATO isi va apara fiecare centimetru de teritoriu

Secretarul american de Stat John Kerry a cerut Rusiei sa "lase Ucraina in pace" si a avertizat ca NATO isi va apara "fiecare centimetru" de teritoriu.

John Kerry a mai spus ca Rusia nu a respectat termenii acordului de de-escaladare a crizei, incheiat la Geneva, scrie BBC.

Declaratiile lui Kerry au venit dupa ce activistii pro-rusi au patruns in mai multe cladiri guvernamentale din estul Ucrainei, intr-o actiune ce pare a se repeta la nesfarsit in aceasta zona framantata de sentimente separatiste.

Separatistii pro rusi au atacat si ocupat cladirea administratiei centrale din Lugansk

"Rusia nu a facut niciun pas care sa incerce in mod serios sa fie in acord legal cu ceea ce a fost semnat in acord", a aratat seful diplomatiei americane, care a continuat aratand ca NATO se confrunta cu un "moment definitoriu" in fata actiunilor Rusiei.

Criza din Ucraina: Rusia ameninta cu un raspuns "dureros" fata de noile sanctiuni impuse de SUA

Purtatorul de cuvant al Casei Albe, Jay Carney, a declarat, luni, ca Washingtonul va lua noi masuri impotriva membrilor cercului de apropiati ai presedintelui rus Vladimir Putin, "ca raspuns la interventia continua si ilegala in Ucraina si a actelor de provocare care submineaza democratia in Ucraina" si integritatea teritoriala a acesteia.

Presedintele SUA, Barack Obama, a anuntat luni, in cursul unei vizite in Filipine, ca va fi aplicat un nou set de sanctiuni impotriva unor oficiali de la Kremlin si a unor companii rusesti, si de asemenea, ca exporturile de inalta tehnologie militara catre Rusia vor fi oprite.

Actiunile SUA vin in contextul in care situatia din Ucraina nu se calmeaza, sepratististii prorusi si-au intarit pozitiile si au ocupat cladiri administrative dintr-un alt oras din est, iar primarul din Harkov a fost impuscat luni.

In plus, noi informatii au aparut luni privind mobilizari de trupe rusesti la granita cu Ucraina, care desfasoara "exercitii militare" la doar un kilometru de frontiera ucraineana.

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#John Kerry Rusia NATO, #Rusia Ucraina SUA , #Ucraina