Jurnalist rus: Cum ar putea provoca SUA Al Treilea Razboi Mondial si ce interese are in Ucraina

Sambata, 21 Iunie 2014, ora 15:11
14586 citiri
Jurnalist rus: Cum ar putea provoca SUA Al Treilea Razboi Mondial si ce interese are in Ucraina

Evenimentele din ultima perioada din Ucraina, in special atacul unor manifestanti asupra Ambasadei Rusiei la Kiev, l-au determinat pe un jurnalist rus sa afirme ca tara condusa de Vladimir Putin este provocata sa declare razboi.

John Robles, editorialist al site-ului Vocea Rusiei, a vorbit despre Conventia de la Venetia din 1961 privind relatiile consulare, care a intrat in vigoare in 1964 si care a reprezentat un ghid pentru legaturile diplomatice dintre state.

Conventia de la Viena s-a dovedit a fi unul dintre cele mai respectate si de succes documente internationale din istorie, de care s-a tinut cont chiar si in vreme de razboi, sustine jurnalistul rus.

Ucraina rupe legaturile cu Rusia in domeniul militar - Zeci de firme, bantuite de faliment

"Asadar, atacul asupra Ambasadei Rusiei la Kiev este o infractiune de proportii internationale, care trebuie sa fie condamnata de intreaga comunitate mondiala.

Ucraina a devenit o natiune de derbedei, care actioneaza cu o totala impunitate de la lovitura de stat armata din februarie si instalarea juntei sustinute de Vest, formata dintr-un Guvern care cuprinde simpatizanti ai nazistilor ce pretind ca reprezinta vointa poporului ucrainean, in timp ce folosesc violenta pentru a aduce la tacere si a elimina la propriu orice persoana care se opune regatului lor de teroare", a acuzat ziaristul de la Vocea Rusiei.

Jurnalistul a marturisit ca, dupa alegerile prezidentiale castigate de miliardarul Petro Porosenko, spera ca fortele guvernamentale sa inceteze "operatiunile militare punitive impotriva populatiei civile din estul Ucrainei".

Ucraina, in prag de razboi: Porosenko da un ultimatum si anunta "actiuni decisive"

Insa nu s-a intamplat asa, din contra, presedintele ucrainean a ordonat actiuni si mai severe in estul separatist, editorialistul acuzandu-l ca a folosit arme interzise impotriva civililor.

Atacul asupra Ambasadei Rusiei, o declaratie de razboi

Jurnalistul a condamnat si atacul de sambata trecuta asupra Ambasadei Rusiei la Kiev, despre care sustine ca a fost organizat de "unii dintre principalii creatori ai Maidanului, Igor Kolomoiski si membri ai Batalionului sau, Azov, pe care Statele Unite continua sa ii sprijine".

Rusia: Manifestantii de la ambasada din Kiev doreau sa vada varsare de sange

Presa a relatat, adauga editorialistul, ca atacul a fost bine planificat si avea ca scop varsarea de sange in randul diplomatilor rusi. Acesta considera ca un atac asupra unei ambasade este un atac al teritoriul suveran al tarii a carei ambasada este tintita. Astfel, "junta a atacat Federatia Rusa si, din punct de vedere istoric, o astfel de agresiune are potentialul de a fi considerata o declaratie de razboi".

Ziaristul rus a acuzat Politia ucraineana ca a asistat pasiva la incident si oficialii de la Kiev ca nu au avut o luare de pozitie. El a continuat spunand ca, "din prima zi, junta a provocat Rusia la razboi", prin uciderea de etnici rusi, prin retinerea si, posibil, torturarea jurnalistilor rusi, prin trimiterea de tancuri pe teritoriul Ucrainei si prin atacul asupra misiunii diplomatice.

Atac la ambasada Rusiei la Kiev: Reactia dura a Moscovei

John Robles este de parere ca Statele Unite cauta un pretext pentru a incepe un razboi si pentru a-si aduce "elementele militare" in Rusia. El sustine ca americanii vor, de asemenea, "sa exploateze resursele Ucrainei, iar scopul lor final este sa izoleze Rusia si sa diminueze orice influenta ar putea sa o mai aiba in Europa".

"Statele Unite si NATO faciliteaza genocidul impotriva rusilor din Ucraina, au dezlantuit nazismul in Europa (lucruri care ar fi trebuit oprite acum foarte mult timp) si continua sa provoace Rusia in ceea ce ar putea duce la Al Treilea Razboi Mondial", a incheiat, jurnalistul rus.

Citeste si:
La ce se așteaptă România în cazul în care Rusia invadează Ucraina
La ce se așteaptă România în cazul în care Rusia invadează Ucraina
Ministrul Apărării Naţionale (MApN) Vasile Dîncu susţine că România nu va intra într-un război, dar trebuie să fie pregătită pentru eventualitatea unui conflict armat în Ucraina....
Ministrul Muncii anunță că PSD va cere renegocierea cheltuielor cu pensiile din PNRR. Riscurile deciziei
Ministrul Muncii anunță că PSD va cere renegocierea cheltuielor cu pensiile din PNRR. Riscurile deciziei
Ministrul Muncii, Marius Budăi, a anunțat marți, 25 ianuarie, că PSD va cere în coaliție renegocierea cu Comisia Europeană a plafonului de cheltuieli pentru pensii din PNRR. În prezent,...
Comentarii
Cob
rank 5
Jabba the Hutt
rank 5
Articol de Propaganda Bolsevica !