Jurnalist rus, ucis in Ucraina

Miercuri, 03 Septembrie 2014, ora 10:12
2334 citiri
Jurnalist rus, ucis in Ucraina

Fotojurnalistul Andrei Stenin, disparut in estul Ucrainei la inceputul lunii august, a murit in urma cu o luna cand masina in care se deplasa a fost atacata, a anuntat directorul general Rossiya Segodnya, Dmitri Kiselev, miercuri.

Kiselev a facut public rezultatul anchetei Comitetului Rus de Investigatii. "Colegul nostru, fotojurnalistul Andrei Stenin, a fost ucis", scrie Ria Novosti.

"S-a dovedit ca nu a fost luat prizonier. S-a dovedit ca nimeni nu dorea sa il schimbe pentru militari ucraineni sau sa il acuze de activitati teroriste. Toate anunturile din partea ucrainenilor cu privire la Stenin au fost minciuni. A murit in urma cu o luna intr-o masina in care se afla pentru a-si indeplini indatoririle jurnalistice. Vehiculul a fost atacat si a ars complet pe o autostrada in apropiere de Donetk", a spus Kiselev.

"Astazi, rezultatele investigatiei au fost dezvaluite: se afla in masina un tanar de 33 de ani plin de viata, un profesionist incredibil si o persoana miloasa, Andrei Stenin", a mai spus seful jurnalistului.

Kiselev a aratat ca "razboiul civil declansat de conducerea Ucrainei a dus la o pierdere uriasa de vieti printre civili si oameni pasnici si a dus la cruzimi inimaginabile fata de jurnalisti". Acesta a enumerat si cei patru jurnalisti rusi ucisi pana acum in Ucraina: reporterul Igor Korneliuk, Anton Volosin, inginer video, cameramanul Anatoli Klian si fotograful Andrei Stenin.

Stenin a disparut in estul Ucrainei la 5 august. Unele surse spuneau ca ar fi fost retinut de armata ucraineana, insa Kievul nu a confirmat oficial aceasta informatie.

Stenin s-a alaturat publicatiei RIA Novosti in 2009. In 2013, nou-formata Rossiya Segodnya a incorporat RIA Novosti si serviciul international de radio Voice of Russia. Stenin a relatat din multe zone de conflict, inclusiv Siria, si a acoperit Primavara Araba din Egipt.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gabriela Firea jubilează: Situația lui Cătălin Cîrstoiu va fi discutată în coaliție
Gabriela Firea jubilează: Situația lui Cătălin Cîrstoiu va fi discutată în coaliție
Preşedinta PSD Bucureşti, Gabriela Firea, a declarat joi, 18 aprilie, că situaţia candidatului susţinut de PSD şi PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, ar urma să fie discutată...
A crescut cifra de afaceri din industrie în România. Ultimele date INS privind piața internă și externă
A crescut cifra de afaceri din industrie în România. Ultimele date INS privind piața internă și externă
Conform datelor anunțate la 17 aprilie de INS, pentru februarie 2024, cifra de afaceri din industrie (piaţa internă şi piaţa externă), a crescut față de luna ianuarie cu 11,7%, și cu 8,2%...
#Ucraina jurnalist rus ucis, #Ucraina Stenin ucis , #Ucraina