Kievul, in prag de razboi civil: Cine conduce acum Guvernul din Ucraina

Miercuri, 29 Ianuarie 2014, ora 11:36
4552 citiri
Kievul, in prag de razboi civil: Cine conduce acum Guvernul din Ucraina
Foto: AFP

Vicepremierul ucrainean Serghei Arbuzov este noul prim-ministru interimar al tarii, dupa demisia de marti a lui Mikola Azarov.

Purtatorul de cuvant al lui Azarov a declarat pentru agentia Interfax, preluata de Fox News, ca Arbuzov isi va asuma temporar conducerea Executivului ucrainean.

O asemenea miscare insa este putin probabil sa multumeasca liderii Opozitiei, Arbuzov fiind vazut la scara larga drept un alt aliat devotat al lui Ianukovici.

Kievul, in prag de razboi civil: Premierul Ucrainei a demisionat

Premierul ucrainean Mikola Azarov si-a depus demisia, marti dimineata. Demisia acestuia vine dupa ce, luni seara, presedintele Viktor Ianukovici a oferit postul sau Opozitiei intr-o incercare de a pune capat protestelor din tara.

Astfel, ministrii din vechiul Cabinet vor ramane in functie pana cand va fi format un nou Guvern, condus temporar de Arbuzov.

Ucraina, in pragul unui razboi civil. Se pregateste de "starea de urgenta"

Miercuri, parlamentarii Ucrainei vor discuta ce trebuie facut in legatura cu protestatarii inchisi, dupa ce Opozitia a cerut eliberarea acestora. Doar doi parlamentari au votat impotriva abrogarii legilor anti-proteste, in timp ce 361 de parlamentari au sustinut aceasta masura.

In acest context, presedintele Viktor Ianukovici l-a sunat pe vicepresedintele american Joe Biden, marti, acesta din urma cerand semnarea fara intarziere de catre Parlamentul Ucrainei a abrogarii legilor anti-protestatari din 16 ianuarie. De asemenea, Biden l-a incurajat puternic pe Ianukovici sa ajunga la un compromis cu Opozitia si sa gaseasca "o solutie pasnica" ce include o lege a amnistiei si un nou Guvern ce poate aduce unitate politica.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Guvernul ar urma să țină o ședință într-un mare oraș din vestul României. Care este motivul deplasării
Guvernul ar urma să țină o ședință într-un mare oraș din vestul României. Care este motivul deplasării
Alfred Simonis, președintele interimar al Camerei Deputaților și candidatul PSD-PNL la Consiliul Județean Timiș a anunţat joi, 18 aprilie, că o şedinţă de Guvern ar putea avea loc...
Campanie intensă pentru candidatura lui Geoană la prezidențiale. S-a lansat un nou site de susținere
Campanie intensă pentru candidatura lui Geoană la prezidențiale. S-a lansat un nou site de susținere
O campanie de susținere pentru candidatura lui Mircea Geoană, actualul secretar general adjunct al NATO, a fost demarată în online. Inițiativa, care se recomandă drept o „platformă...
#Serghei Arbuzov premier interimar Ucraina, #Azarov demisionat Ucraina, #Ucraina lege anti protest, #protestatari retinuti Ucraina , #Ucraina