Kievul, in prag de razboi civil: Premierul Ucrainei a demisionat

Autor: Ana Ilie
Marti, 28 Ianuarie 2014, ora 10:32
11005 citiri
Kievul, in prag de razboi civil: Premierul Ucrainei a demisionat

Premierul ucrainean, Mikola Azarov, si-a depus demisia, marti dimneata.

Potrivit unui anunt postat pe site-ul Consiliului de Ministri, Azarov a demisionat, scrie Russia Today.

Demisia acestuia vine dupa ce, luni seara, presedintele Viktor Ianukovici a oferit postul sau opozitiei intr-o incercare de a pune capat protestelor din tara.

Ucraina: Legile anti-protest anulate, Ianukovici discuta cu opozitia

"Pentru a crea oportunitati suplimentare pentru un compromis socio-politic, am luat deciza personala de a cere presedintelui Ucrainei sa-mi accepte demisia din postul de premier", spune Azarov intr-un comunicat.

Azarov este premier din 2010.

Proteste in Ucraina: Timosenko cere sa nu se accepte conditiile umilitoare ale lui Ianukovici

Opozitia ucraineana si presedintele Viktor Ianukovici au inceput, marti dimineata, o noua runda de negocieri, dupa ce, luni seara, au decis, impreuna cu Guvernul, sa se anuleze legile anti-protest ce au provocat cea mai recenta escaladare a situatiei.

Ianukovici, grupul sau de lucru pentru rezolvarea crizelor politice, si liderii partidelor de opozitie, au inceput, marti, o noua runda de discutii. Negocierile se poarta la palatul prezidential si sunt prezenti Vitali Klitschko, din partea partidului de opozitie UDAR, Arseni Iateniuk, din partea partidului Batkivscina, si liderul factiunii Svoboda, Oleg Tianibok.

Ministrul ucrainean al Justitiei, Elena Lukas, a anuntat, luni seara, ca "s-a luat decizia politica de a anula acele legi adoptate la 16 ianuarie, ce au provocat nenumarate dezbateri".

Citeste si:
„Nu există partener mai puternic pentru SUA decât România” susține senatorul american Robert Portman
„Nu există partener mai puternic pentru SUA decât România” susține senatorul american Robert Portman
Senatorul american Robert Portman, care efectuează sâmbătă, 28 mai, o vizită în România, a declarat că nu există pentru Statele Unite prieten mai puternic decât ţara noastră....
Prima demisie din echipa PLUS din USR. Ciprian Teleman anunță că pleacă din partid
Prima demisie din echipa PLUS din USR. Ciprian Teleman anunță că pleacă din partid
Fostul ministru al Cercetării, Inovării şi Digitalizării, în Guvernul Cîţu, Ciprian Teleman a anunţat sâmbătă, 28 mai, că demisionează din USR. Fost președinte al PLUS Ilfov, acesta a...