Lavrov: Separatistii lasa armele doar daca dispare acel rusinos Maidan de la Kiev

Vineri, 25 Aprilie 2014, ora 19:18

   

Lavrov: Separatistii lasa armele doar daca dispare acel rusinos Maidan de la Kiev
Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a acuzat Occidentul de complot in vederea controlului total al Ucrainei si a spus ca separatistii pro-rusi din sud-estul tarii vor lasa armele numai daca guvernul de la Kiev desfiinteaza tabara instalata pe Maidan.

"Occidentul vrea, si din cauza asta a pornit totul, sa preia controlul Ucrainei din cauza propriilor lor ambitii politice, nu in interesul poporului ucrainean", a declarat Lavrov, vineri, potrivit CNN.

Protestatarii din est "vor fi gata sa lase armele si sa elibereze cladirile ocupate, numai daca autoritatile de la Kiev implementeaza acordul de la Geneva, curata acel Maidan rusinos si elibereaza cladirile care au fost ocupate ilegal", a mai spus Lavrov.

Militiile separatiste din estul Ucrainei au ocupat cladirile guvernamentale din peste 10 orase, in timp ce miscarea nationalista ucraineana Sectorul de Dreapta controleaza in acest moment doua cladiri publice din Kiev.

Occidentul a acuzat Rusia ca se afla in spatele tensiunilor din estul Ucrainei si ca nu face nimic pentru a-si exercita influenta asupra insurgentilor pro-rusi."De sapte zile, Rusia a refuzat sa faca fie si macar un singur pas concret in directia normalizarii", a declarat Secretarul de Stat al SUA, John Kerry.

"Niciun oficial rus, macar unul, nu a iesit in mod public la vreo televiziune din Ucraina sa faca apel catre separatisti privind respectarea acordului de la Geneva, pentru a cere detensionarea, sa le ceara sa predea armele si sa iasa din cladirile ocupate", a spus Kerry.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2479 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
DR.STRANGELOVE
rank 5
O dedicatie muzicala pentru Lavrov:
http://www.youtube.com/watch?v=lXS-YVae-F8
Comentariu inadecvat
DR.STRANGELOVE
rank 5
Dar pentru hotii primitivi rusnaci,
noi romanii ce suntem? Cand ne restituie tezaurul si pamantul?
doctoruldoctorilor
rank 3
Impresionant!
America e america! Poate supune toata planeta daca vrea!
Salamcusoia
rank 5
Dumitale ti-a dat KGB misiunea sa il urmaresti pe
dom doctor si sa il insulti cind poti?
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor