Lider al separatistilor: Vom fi cu adevarat multumiti cand vom ajunge la granita cu Romania

Duminica, 07 Septembrie 2014, ora 20:29
7724 citiri
Lider al separatistilor: Vom fi cu adevarat multumiti cand vom ajunge la granita cu Romania
Foto: BBC News

Liderul separatist din Donetk, republica populara din estul Ucrainei, Paul Gubarev, a afirmat, intr-un interviu pentru BBC, ca va fi "cu adevarat multumit" atunci cand armata separatistilor va ajunge la granita cu Romania.

"Desigur, as fi fericit daca nu as mai auzi explozii in regiune, dar as fi cu adevarat multumit daca armata noastra va ajunge la granita cu Romania. Atunci vom putea sa cream un stat independent, Noua Rusie", a spus Pavel Gubarev intr-un interviu radio pentru BBC, potrivit News Round.

Traian Basescu: Teroristii din Ucraina vor sa ajunga la Bratul Chilia

Presedintele Traian Basescu a vorbit, duminica seara, despre amenintarea reprezentat de conceptul de "Novorossia" la adresa Romaniei.

" 'Novorossia', pe care separatistii spun ca vor sa o creeze. Acest concept e o alta amenintare la adresa securitatii nationale, desi din toate analizeze rezulta ca planul lui Putin pe termen mediu e sa ajunga la Dunare.

Multi spun ca Rusia nu are capacitatea sa faca acest lucru, dar unul dintre liderii teroristilor, ca eu le spun teroristi, a spus ca vor sa ajunga pe Bratul Chilia. Este un alt element care confirma corectitudinea deciziei noastre de a insista cu planul de actiune pentru Romania", a declarat presedintele.

AFP a relatat sambata seara ca in orasul ucrainean Mariupol au putut fi auzite mai multe explozii puternice, iar un nor gros de fum s-a ridicat dupa ce un punct de control a luat foc. De asemenea, duminica au fost consemnate tiruri de artilerie langa aeroportul din Donetk.

Ucraina: Primul mort de la intrarea in vigoare a armistitiului. Tiruri de artilerie la aeroportul din Donetk

Astfel de incidente au loc in contextul in care oficialii de la Kiev si separatistii din estul Ucrainei au semnat vineri, la Minsk, un armistitiu care prevede incetarea focului in regiune. Armistitiul a intrat in vigoare in aceeasi zi.

Armistitiu incalcat in Ucraina? Explozii in Mariupol, unitate a Kievului in flacari (Video)

Noua Rusie (Novorossia) este numele regiunii istorice situate in partea sudica a Ucrainei si in sud-vestul Rusei, pierduta de Imperiul Otoman in secolul al XIII-lea in favoarea rusilor.

C.S.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#lider separatisti Ucraina Romania, #rebeli Ucraina granita Romania , #Ucraina
Comentarii
Poza Marin2134
Marin2134
rank 5
Poza Mos bazil
Mos bazil
rank 5
nenea liderul nu cred ca o sa apuce Ilici,Pitulescu &Co.bolsevici.ro