Lupte sangeroase in Ucraina: Preoti cu crucea in mana, pe campul de razboi (Galerie foto)

Vineri, 21 Februarie 2014, ora 14:53
7111 citiri
Lupte sangeroase in Ucraina: Preoti cu crucea in mana, pe campul de razboi (Galerie foto)

In mijlocul confruntarilor sangeroase din Ucraina, preotii au un rol important, ei fiind speranta atat pentru protestatari, cat si pentru fortele de ordine. In plus, in unele situatii tragice, sunt cei care spun o rugaciune pentru cei ucisi.

Tara crestin-ortodoxa, Ucraina are multi locuitori care nu sunt activi din punct de vedere religios, insa ortodoxia estica este inca o forta majora aici, scrie Washington Post.

Este credinta pe care o urmeaza cei mai mult dintre ucrainieni, chiar daca sunt impartiti intre patriarhiile de la Kiev si de la Moscova, iar un numar important de ucrainieni sunt de asemenea greco-catolici. Insa bisericiile si preotii sunt omniprezenti in tara, in special in cazul protestelor care au ravasit capitala si alte orase ale Ucrainei.

Lupte sangeroase in Ucraina: Ianukovici anunta alegeri prezidentiale anticipate

Preotii ortodocsi si cei catolici ai Ucrainei au fost vazuti frecvent in prima linie a confruntarilor sau in apropierea ei, slujind atat in fata protestarilor, cat si in fata fortelor de ordine, desi uneori au parut a fi mai aproape de protestatari, poate si pentru ca acestia au mai multa nevoie fizica de ei.

Oricum ar fi, fotografiile ii infatiseaza pe preoti deplasandu-se intre cele doua tabere, rugandu-se atat langa cei morti, cat si langa cei raniti, aducand o raza de lumina in vietile celor afectati de criza din Ucraina.

Lupte sangeroase in Ucraina: Zeci de morti si sute de raniti. Ianukovici e de acord cu alegeri anticipate

De asemenea, multi protestatari au cautat adapost in Catedrala Sf. Mihail, unde de asemenea s-a amenajat un punct de prim ajutor pentru manifestantii antiguvernamentali.

Ucraina, in prag de razboi: Zeci de morti si sute de raniti. Ianukovici anunta un armistitiu cu Opozitia

Dupa trei zile de confruntari sangeroase, centrul Kievului ramane ferm in mainile protestatarilor anti-guvern. In pofida celor aproximativ 80 de pierderi de vieti omenesti si de partea manifestantilor si de cea a fortelor de ordine, ambele parti ale conflictului ucrainean se afla inca pe baricade.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Piedone vorbește despre un complot în favoarea lui Nicuşor Dan: ”Nu mă întoarce nimeni înapoi”
Piedone vorbește despre un complot în favoarea lui Nicuşor Dan: ”Nu mă întoarce nimeni înapoi”
Cristian Popescu Piedone (PUSL), candidat la funcţia de primar al Capitalei, a infirmat, din nou, marţi, 23 aprilie, zvonurile referitoare la o posibilă retragerea a sa din cursa electorală şi...
Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Capitalei: ”Bucureștenii să nu mai fie forțați să aleagă răul cel mai mic"
Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Capitalei: ”Bucureștenii să nu mai fie forțați să aleagă răul cel mai mic"
Candidatul liberal la Primăria Capitalei, anunțat odată cu retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursă, vrea să propună „un model liberal de administrație”. Sebastian Burduja, liderul...
#preoti cruce Ucraina, #preoti proteste Ucraina, #preoti rugaciuni piata Kiev, #preoti morti Ucraina , #Ucraina