MAE nu recunoaste legitimitatea si condamna alegerile din regiunile separatiste din Ucraina

Sambata, 10 Noiembrie 2018, ora 20:05
4370 citiri
MAE nu recunoaste legitimitatea si condamna alegerile din regiunile separatiste din Ucraina
Foto: Facebook / MAE

Ministerul Afacerilor Externe nu recunoaste legitimitatea alegerilor in regiunile controlate de separatisti din Donetk si Lugansk, pe teritoriul Republicii Ucraina, si condamna ferm organizarea acestora.

Reactia vine in contextul in care duminica, 11 noiembrie, in regiunile separatiste Donetk si Lugansk vor avea loc alegerile generale. Alegatorii din cele doua state autoproclamate (Republica Populara Dontek si Republica Populara Lugansk) sunt chemati la urne pentru a vota liderii de stat si membrii Consiliilor Populare. Alegerile au fost convocate dupa ce Alexander Zakharchenko, liderul regiunii Dontek, a fost asasinat la finalul lunii august.

"Ministerul Afacerilor Externe nu recunoaste legitimitatea asa-numitelor 'alegeri', din data de 11 noiembrie 2018, in regiunile controlate de separatisti din Donetsk si Lugansk, pe teritoriul Republicii Ucraina si condamna ferm organizarea acestora, ce contravine grav ordinii constitutionale ucrainene si angajamentelor asumate in cadrul acordurilor de la Minsk, formatul agreat care vizeaza solutionarea pe cale pasnica a conflictului", transmite Ministerul Afacerilor Externe, condus de Teodor Melescanu, intr-un comunicat de presa.

Potrivit sursei citate, Ministerul Afacerilor Externe reitereaza sprijinul sau pentru independenta, suveranitatea si integritatea teritoriala a Ucrainei in granitele sale recunoscute la nivel international si condamna orice incercare de ignorare a normelor internationale si de subminare a eforturilor de realizare a pacii in estul Ucrainei.

De asemenea, MAE solicita ajutorul partilor responsabile pentru a depasi criza si a gasi solutii.

"Ministerul Afacerilor Externe face apel la partile responsabile sa se implice activ in dialog pentru depasirea crizei actuale si identificarea de solutii in conformitate cu normele dreptului international si cu dorinta tuturor statelor europene de a trai in pace si securitate", mai transmite Ministerul de Externe.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Guvernul ar urma să țină o ședință într-un mare oraș din vestul României. Care este motivul deplasării
Guvernul ar urma să țină o ședință într-un mare oraș din vestul României. Care este motivul deplasării
Alfred Simonis, președintele interimar al Camerei Deputaților și candidatul PSD-PNL la Consiliul Județean Timiș a anunţat joi, 18 aprilie, că o şedinţă de Guvern ar putea avea loc...
Campanie intensă pentru candidatura lui Geoană la prezidențiale. S-a lansat un nou site de susținere
Campanie intensă pentru candidatura lui Geoană la prezidențiale. S-a lansat un nou site de susținere
O campanie de susținere pentru candidatura lui Mircea Geoană, actualul secretar general adjunct al NATO, a fost demarată în online. Inițiativa, care se recomandă drept o „platformă...
#MAE alegeri regiuni separatiste Ucraina , #Ucraina