Marturii din razboi: Rusul care a intors armele impotriva lui Putin

Duminica, 22 Martie 2015, ora 08:12
10977 citiri
Marturii din razboi: Rusul care a intors armele impotriva lui Putin
Foto: Hepta.ro

In urma cu o saptamana Andrei Krasilnikov isi imbratisa sotia si se urca in autobuzul care-l ducea inapoi pe front, in estul separatist al Ucrainei. Este motivat de aceleasi lucruri pentru care lupta toti voluntarii de la Kiev - vrea sa-si apere familia de agresiunea rusa.

Ce il diferentiaza, insa, de camarazii sai de pe front este faptul ca Andrei Krasilnikov este rus, relateaza ZeNews, citand AFP.

Barbatul in varsta de 48 de ani este unul dintre putinii rusi care lupta impotriva insurgentei pro-Moscova in regiunile Donetk si Lugansk. Ca multi ucraineni, el vede conflictul ca "un razboi dus de Rusia impotriva Ucrainei", mai degraba decat o revolta populara.

Reportaj din razboi: Tinerele fete cu pusti Kalasnikov, care lupta de partea separatistilor. Polonia, urmatoarea tinta?

"Noi nu luptam impotriva rusilor, ci impotriva armatei lui Vladimir Putin", a punctat el. "Nu toata lumea din Rusia il sustin pe Putin si regimul sau politienesc", subliniaza Andrei Krasilnikov.

Desi el a trait in sudul orasului ucrainean Odessa pentru un deceniu si are o sotie si un fiu ucrainean, Krasilnikov, care s-a nascut la Moscova, are pasaport rusesc. Prietenii lui pro-ucraineni din batalionul Aidar, care lupta in Lugansk inainte sa intre in vigoare acordul de incetare a focului, cred ca e firesc ca Andrei sa intoarca armele impotriva lui Putin. Pe de alta parte, a fost nevoit sa rupa legaturile cu vechile sale cunostinte de la Moscova, dupa ce l-au numit "fascist" pentru ca a participat la protestele care au condus la caderea fostului presedinte Viktor Ianukovici.

Incredibilele povesti ale temerarelor din Ucraina - femeile care lupta cu separatistii pro-rusi (Galerie foto)

"Ei cred ca Ucraina este condusa acum de o junta fascista", a declarat Krasilnikov, folosind termenii utilizati de presa de stat din Rusia pentru a descrie noul guvern pro-occidental de la Kiev. Desi isi risca viata pentru Ucraina, ironia este ca inca este privit cu suspiciune de fortele de la Kiev, desi pentru el intoarcerea in Rusia natala ar inseamna inchisoare.

Tragedia umanitara din Ucraina: Exodul populatiei

Krasilnikov a solicitat reinnoirea permisului de sedere, insa autoritatile ucrainene i-au respins cerea. Inca un motiv pentru care lupta pe front, spune barbatul, este ca functionarii de imigrare nu-l vor cauta acolo.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#razboi Ucraina rusi, #marturii razboi Ucraina , #Ucraina