Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Moscova, prinsa cu minciuna? Barbatii capturati in Ucraina au recunoscut ca sunt soldati rusi

Vineri, 22 Mai 2015, ora 11:30
6013 citiri
Moscova, prinsa cu minciuna? Barbatii capturati in Ucraina au recunoscut ca sunt soldati rusi
Foto: captura YouTube (Euronews)

Cei doi luptatori capturati in weekendul trecut de trupele ucrainene in estul tarii au recunoscut ca fac parte din armata rusa, informeaza un raport al mediatorilor europeni.

Barbatii au fost intervievati la un spital militar din Kiev de catre membri ai Organizatiei pentru Securitate si Cooperare in Europa (OSCE), relateaza BBC.

Moscova jura ca nu trimite soldati in Donbas, dar doi militari din trupele de elita au fost capturati in Ucraina

"Erau inarmati, dar nu aveau ordin sa atace", se precizeaza in documentul citat. Rusia nu a avut o reactie pana acum la aceasta noua dezvaluire, insa anterior a transmis ca cei doi barbati au facut in trecut parte din fortele militare, insa in prezent nu mai sunt membri ai armatei.

OSCE a aratat ca barbatii au venit in Ucraina intr-o "misiune de recunoastere". "Unul dintre ei a spus ca a primit ordin de la unitatea sa militara sa mearga in Ucraina. Ar fi urmat sa fie inlocuit de o alta persoana peste trei luni. Ambii au recunoscut ca au mai fost in astfel de 'misiuni' in Ucraina si inainte de a fi capturati", se detaliaza in raportul observatorilor.

Doi soldati rusi capturati in Ucraina, prezentati presei (Video)

"Unul dintre ei a sustinut in mod repetat ca trupele ruse nu sunt implicate in luptele din Ucraina", mai mentioneaza reprezentantii OSCE.

Cei doi barbati au fost raniti si capturati de catre fortele ucrainene sambata, in orasul Sceastea, aflat la circa 30 de kilometri distanta de granita Rusiei. Acestia au fost acuzati de implicare in "actiuni teroriste". Pana acum, luptatorii nu au vrut sa isi dezvaluie identitatea, cu toate ca oficialii ucraineni au spus ca sunt militari rusi.

Ministru ucrainean: Rusia a incercat sa asasineze doi militari rusi capturati in Ucraina

Guvernul de la Kiev, alaturi liderii europeni si ai NATO, a sustinut de la inceputul conflictului din estul Ucrainei ca exista dovezi clare ce arata ca Rusia ii sprijina pe separatisti cu echipamente si trupe militare.

Verificarile independente au confirmat acuzatiile Occidentului, insa Rusia nu a recunoscut niciodata ca are membri ai armatei in Ucraina, ci a sustinut cu vehementa ca toti cetatenii rusi care lupta de partea rebelilor sunt "voluntari".

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#soldati rusi Ucraina recunoscut, #barbati capturati Ucraina, #militari rusi Ucraina , #Ucraina