NATO confirma intrarea in Ucraina a convoaielor militare rusesti

Autor: Ana Ilie
Miercuri, 12 Noiembrie 2014, ora 16:23
6244 citiri
NATO confirma intrarea in Ucraina a convoaielor militare rusesti

NATO a observat convoaie cu echipamente militare rusesti, inclusiv tancuri, artilerie si trupe, care au intrat in estul Ucrainei in ultimele doua zile, a anuntat miercuri comandantul aliantei militare.

"In ultimele doua zile am observat acelasi lucru pe care il raporteaza si OSCE. Am vazut coloane de echipament rusesc, in special tancuri rusesti, artilerie ruseasca, aparare antiaeriana ruseasca si trupe de lupta rusesti care au intrat in Ucraina", a spus generalul Philip Breedlove in Sofia, potrivit AFP.

"Nu stim foarte bine in acest moment despre cate este vorba. Putem totusi sa vorbim despre mai multe coloane observate de noi", a continuat acesta.

Observatorii OSCE au raportat marti ca au vazut un convoi de 43 de camioane militare nemarcate - cinci dintre acestea remorcau tunuri Howitzer si alte cinci lansatoare multiple de rachete - care intra in zona controlata de separatisti in regiunea ucraineana Donetk.

Raportul de marti este cel mai recent dintr-un lung sir de rapoarte similare, ce arata ca arme grele se indreapta spre linia frontului din zonele controlate de separatistii ucraineni.

"Ceea ce ma ingrijoreaza cel mai mult este ca avem acum o situatie in care fosta granita internationala intre Ucraina si Rusia este complet permeabila, este pur si simplu deschisa", a spus Breedlove.

"Forte, bani, sustinere, rezerve, arme, toate curg inainte si inapoi prin aceasta granita si nu este o situatie buna. Trebuie sa ne intoarcem la o situatie in care aceasta granita internationala este respectata si asta ne va permite sa tinem in frau problema livrarilor in estul Ucrainei", a mai spus seful NATO.

Ucraina, in alerta: Rusia pregateste, fara dubiu, o invazie militara de amploare in est

Luni, Iuri Sergheiev, ambasadorul ucrainean la Natiunile Unite, a avertizat ca

Rusia pregateste o invazie militara de mare amploare in estul Ucrainei.

"Cred ca Natiunile Unite trebuie informate ca Rusia pregateste o invazie de mare amploare in estul Ucrainei. Ultimele informatii nu lasa niciun dubiu in aceasta privinta", a spus Iuri Sergheiev.

Citeste si:
AUR ”reîncălzește” scandalul irlandezului beat care a intrat în Parlament. Ce ar fi surprins camerele de supraveghere
AUR ”reîncălzește” scandalul irlandezului beat care a intrat în Parlament. Ce ar fi surprins camerele de supraveghere
Alianţa pentru Unirea Românilor a cerut miercuri, 19 ianuarie, Ministerului de Interne, Serviciului de Protecţie şi Pază şi Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5 să facă...
Gabriela Firea, atac subtil la adresa lui Ciucă: „Mă bucur că mi-am îngheţat doctoratul înainte de a intra în politică”
Gabriela Firea, atac subtil la adresa lui Ciucă: „Mă bucur că mi-am îngheţat doctoratul înainte de a intra în politică”
Vicepreședintele PSD Gabriela Firea a lansat marți seară, 18 ianuarie, un atac subtil la adresa premierului Nicolae Ciucă pe subiectul posibilului plagiat al liberalului în teza de doctorat....