NATO confirma intrarea in Ucraina a convoaielor militare rusesti

Autor: Ana Ilie
Miercuri, 12 Noiembrie 2014, ora 16:23
6233 citiri
NATO confirma intrarea in Ucraina a convoaielor militare rusesti

NATO a observat convoaie cu echipamente militare rusesti, inclusiv tancuri, artilerie si trupe, care au intrat in estul Ucrainei in ultimele doua zile, a anuntat miercuri comandantul aliantei militare.

"In ultimele doua zile am observat acelasi lucru pe care il raporteaza si OSCE. Am vazut coloane de echipament rusesc, in special tancuri rusesti, artilerie ruseasca, aparare antiaeriana ruseasca si trupe de lupta rusesti care au intrat in Ucraina", a spus generalul Philip Breedlove in Sofia, potrivit AFP.

"Nu stim foarte bine in acest moment despre cate este vorba. Putem totusi sa vorbim despre mai multe coloane observate de noi", a continuat acesta.

Observatorii OSCE au raportat marti ca au vazut un convoi de 43 de camioane militare nemarcate - cinci dintre acestea remorcau tunuri Howitzer si alte cinci lansatoare multiple de rachete - care intra in zona controlata de separatisti in regiunea ucraineana Donetk.

Raportul de marti este cel mai recent dintr-un lung sir de rapoarte similare, ce arata ca arme grele se indreapta spre linia frontului din zonele controlate de separatistii ucraineni.

"Ceea ce ma ingrijoreaza cel mai mult este ca avem acum o situatie in care fosta granita internationala intre Ucraina si Rusia este complet permeabila, este pur si simplu deschisa", a spus Breedlove.

"Forte, bani, sustinere, rezerve, arme, toate curg inainte si inapoi prin aceasta granita si nu este o situatie buna. Trebuie sa ne intoarcem la o situatie in care aceasta granita internationala este respectata si asta ne va permite sa tinem in frau problema livrarilor in estul Ucrainei", a mai spus seful NATO.

Ucraina, in alerta: Rusia pregateste, fara dubiu, o invazie militara de amploare in est

Luni, Iuri Sergheiev, ambasadorul ucrainean la Natiunile Unite, a avertizat ca

Rusia pregateste o invazie militara de mare amploare in estul Ucrainei.

"Cred ca Natiunile Unite trebuie informate ca Rusia pregateste o invazie de mare amploare in estul Ucrainei. Ultimele informatii nu lasa niciun dubiu in aceasta privinta", a spus Iuri Sergheiev.

Citeste si:
Premierul Nicolae Ciucă a adus la Palatul Victoria doi foști consilieri de la Ministerul Apărării
Premierul Nicolae Ciucă a adus la Palatul Victoria doi foști consilieri de la Ministerul Apărării
Doi consilieri de stat au fost numiţi joi, 2 decembrie, în Cancelaria premierului Nicolae Ciucă. Este vorba despre Gheorghiţă Agafiţei și Daniel Anghel. Deciziile privind numirea celor...
Florin Cîțu, despre riscul pierderii șefiei PNL: ”Nu se pune în discuție. Suntem la guvernare opt ani”
Florin Cîțu, despre riscul pierderii șefiei PNL: ”Nu se pune în discuție. Suntem la guvernare opt ani”
Fostul premier Florin Cîțu a declarat joi, 2 decembrie, că este exclus să fie schimbat de la conducerea PNL, amintind că a fost votat de 60% dintre colegi. Liderul PNL a precizat că...