Negocierile Rusia-Ucraina, un esec: Putin l-a luat pe Porosenko la o discutie intre patru ochi (Video)

Marti, 26 August 2014, ora 22:43
10500 citiri
Negocierile Rusia-Ucraina, un esec: Putin l-a luat pe Porosenko la o discutie intre patru ochi (Video)
Foto: Arhiva

O intalnire la care au participat presedintii Ucrainei si Rusiei, care a avut loc la Minsk, pe tema incheierii conflictului in estul Ucrainei, s-a soldat cu un esec, la masa negocierilor. Totusi, cei doi lideri s-au retras insa pentru discutii intre patru ochi.

Discutiile de marti s-au incheiat cu o lista de cereri, in loc de un armistitiu, asa cum ceruse cancelarul german Angela Merkel, relateaza Voice of America.

Petro Porosenko a spus, marti, ca singura metoda eficienta pentru a pune capat varsarii de sange din estul tarii reprezinta intarirea controalelor la granita cu Rusia si incetarea furnizarii de arme rebelilor.

In schimb, Vladimir Putin a cerut ca rusilor sa li se permita sa se intalneasca pasnic cu reprezentanti ai populatiei rusofone din Ucraina.

Agentia Reuters, in schimb, noteaza ca presedintele Belarusului, Alexander Lukasenko, a transmis ca liderii au convenit asupra nevoii detensionarii conflictului din estul Ucrainei, insa diferentele fundamentale raman.

Dupa circa sase ore de negocieri cu omologii lor din Belarus si Kazahstan, precum si cu oficiali ai Uniunii Europene, liderii de la Kiev si Moscova au inceput o intalnire intre patru ochi.

"Faptul ca aceasta intalnire a avut loc azi este deja un succes, fara dubiu. Discutiile au fost dificile. Pozitiile celor doua parti difera, uneori fundamental. Toata lumea a cazut de acord asupra nevoii de detensionare si de eliberare a ostaticilor", a declarat Lukasenko.

Conversatia privata dintre Porosenko si Putin a fost confirmata si de purtatorul de cuvant al liderului de la Kremlin, Dmitri Peskov.

Porosenko se intalneste cu Putin: Summit-ul care decide soarta lumii si a Europei

Presedintele ucrainean Petro Porosenko a spus ca "soarta Europei si a lumii" se decide la summit-ul din capitala Belarusului, Minsk, la care participa alaturi de liderul de la Kremlin, Vladimir Putin.

Printre oficialii europeni care au participat la reuniunea celor patru sefi de state din fost URSS s-a numarat si sefa diplomatiei Uniunii Europene, Catherine Ashton.

Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Marcel Ciolacu a tăiat orice cale de comunicare cu Cristian Popescu Piedone. Președintele PSD a declarat joi, 25 aprilie, că nu va mai exista niciun dialog și nicio ofertă pentru Piedone....
Președintele PSD Sector 1 o vede pe Clotilde Armand la pușcărie: ”Și-a dat bani necuveniţi tocmai din bugetul unui proiect anticorupţie”
Președintele PSD Sector 1 o vede pe Clotilde Armand la pușcărie: ”Și-a dat bani necuveniţi tocmai din bugetul unui proiect anticorupţie”
Preşedintele PSD Sector 1, Petre Florin Manole, a transmis joi, 25 aprilie, că primărița Clotilde Armand are „un drum scurt și previzibil de când a fost prinsă cu mâna-n bugetul local”....
#intalnire Porosenko Putin, #summit Porosenko Putin, #Porosenko Putin Ucraina, #discutii Porosenko Putin , #Ucraina