Noi sanctiuni de peste Ocean pentru Rusia

Miercuri, 18 Februarie 2015, ora 09:29
2712 citiri
Noi sanctiuni de peste Ocean pentru Rusia
Foto: CNN

Canada a anuntat ca impune noi sanctiuni Moscovei, ca raspuns la sustinerea Rusiei pentru rebelii separatisti din estul Ucrainei, in ciuda pactului de pace semnat la Minsk.

Vizati de sanctiuni sunt compania petroliera Rosneft, precum si demnitari politici si militari prorusi, au anuntat oficiali de la Ottawa, citati de Moscow Times.

Sanctiunile ustura, chiar daca rusii nu admit: Cum se simte criza la Moscova

Astfel, de sanctiunile canadiene sunt vizate 27 de persoane - 11 rusi si 16 ucraineni pro-rusi - carora li s-a interzis accesul in Canada.

Premierul canadian Stephen Harper a anuntat ca tara sa este gata sa impuna noi sanctiuni Rusiei, in cazul in care acordul de pace semnat saptamana trecuta la Minsk nu va fi respectat.

UE aplica noi sanctiuni impotriva Rusiei - Printre cei vizati se numara si un cantaret

Si Uniunea Europeana a extins, luni, sanctiunile pentru Rusia. Noua lista contine 19 indivizi si noua organizatii.

Pe lista noilor sanctionati se numara adjunctul ministrului rus al Apararii, Anatoli Antonov, si celebrul cantaret Iosif Kobzon.

Armistitiu fragil in estul Ucrainei

Un armistitiu a intrat in vigoare la miezul noptii de sambata spre duminica. El este doar un prim pas catre incetarea conflictului armat care devasteaza estul Ucrainei de zece luni.

Comunitatea internationala se intreaba cum va fi implementat si daca va dura, avand in vedere acuzatiile reciproce pe care si le aduc Kievul si separatistii cu privire la incalcarea incetarii focului.

Degeaba e armistitiu in Ucraina: Luptele se intetesc, Kievul nu poate retrage armamentul greu (Video)

Neincrederea este puternica de ambele parti, dupa ce armistitiul precedent, incheiat in septembrie, tot la Minsk, a fost incalcat, iar violentele in Donbas au reizbucnit la inceputul anului si s-au intensificat.

Parlamentul ucrainean a decis la sfarsitul lui decembrie sa renunte la statutul de stat nealiniat al Ucrainei pentru a se apropia de NATO, in conditiile in care Rusia a anexat peninsula ucraineana Crimeea, iar conflictul cu rebelii separatistii din estul tarii continua.

Razboiul, declansat in aprilie de separatistii prorusi, a provocat moartea a 5.400 de persoane pana in prezent, potrivit ONU.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
#Canada sanctiuni Rusia, #acord Minsk sanctiuni Rusia , #Ucraina