Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

O voce de la Moscova spune ca Peninsula Crimeea va fi returnata Ucrainei

Joi, 28 Ianuarie 2016, ora 11:46
5268 citiri
O voce de la Moscova spune ca Peninsula Crimeea va fi returnata Ucrainei
Foto: Arhiva Ziare.com

Rusia va returna in cele din urma Ucrainei Peninsula Crimeea, anexata in martie 2014, a dat asigurari fostul premier rus Mihail Kasianov, liderul Partidului Libertatii Poporului (de opozitie).

Mihail Kasianov a fost miercuri, la Strasbourg, unde a participat la o reuniune a Adunarii Parlamentare a Consiliului Europei (APCE) dedicata memoriei charismaticului lider al opozitiei ruse, Boris Nemtov, asasinat in februarie trecut la doi pasi de Kremlin.

"Va rog sa primiti asigurarile mele ca Peninsula Crimeea va fi in cele din urma eliberata si va reveni sub jurisdictia Ucrainei", a declarat Kasianov, intr-o intalnire pe care a avut-o cu acest prilej cu emisarul presedintelui ucrainean Petro Porosenko pentru problemele tatarilor din Crimeea, Mustafa Djemilev, potrivit agentiei de presa ucrainene Unian.

Putin explica de ce a anexat Crimeea: A permis recastigarea radacinilor natiunii ruse

Anterior, fostul premier rus subliniase ca numai tatarii din Crimeea au dreptul in conformitate cu Carta ONU sa ridice problema autodeterminarii peninsulei.

Pentru a conferi anexarii Crimeii o aparenta de legitimitate, Moscova argumenteaza ca le-a oferit locuitorilor peninsulei sa-si manifeste dreptul la autodeterminare "in deplina concordanta cu dreptul international", iar "alipirea" a avut loc in urma unui referendum, la care 90% dintre locuitorii Crimeii au optat pentru ruperea de Ucraina si intrarea in componenta Rusiei.

La un an de la anexare, Consiliul de Securitate al ONU face sedinta despre Crimeea. Rusia refuza sa participe

In discutiile pe care le-a purtat miercuri la Strasbourg, Kasianov a abordat intre altele problema inrautatirii situatiei economice si politice in Rusia, pe fondul actualei politici de izolare duse de regimul de la Moscova.

La Kiev, presedintele Petro Porosenko a reiterat ca Rusia va ramane o amenintare militara strategica pentru tara sa, potrivit serviciului sau de presa, citat de Gazeta.ru.

"Pe termen lung, principala amenintare militara este si, din pacate, va continua sa fie Federatia Rusa, tara agresoare", a declarat Porosenko, vorbind la o reuniune a Consiliului pentru Securitatea Nationala si Aparare. Criza economica din Rusia, afirmase anterior presedintele Ucrainei, este "pretul platit" de Moscova pentru "agresiunea" impotriva statului ucrainean.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#crimeea revenire Ucraina, #Kasianov Crimeea , #Ucraina