Oficial lituanian: Republica Moldova trebuie sa apropie de Romania

Vineri, 28 Martie 2008, ora 13:15
2221 citiri
Oficial lituanian: Republica Moldova trebuie sa apropie de Romania

Republica Moldova, Romania si Ucraina ar trebui sa faca mai multe eforturi pentru a-si construi relatii de prietenie intre ele, a declarat un oficial din Ministerul lituanian de Externe, citat de Newsin.

"Republica Moldova trebuie sa-si diversifice politica externa si poate face mai multe pentru a edifica relatii de prietenie cu vecinii sai - Romania si Ucraina. Acelasi lucru poate fi spus si Bucurestiului si Kievului", a declarat la Chisinau subsecretarul de stat din Ministerul Afacerilor Externe al Lituaniei, Zygimantas Pavilionis.

Declaratia a fost facuta in cadrul conferintei internationale "Reglementarea conflictului transnistrean in contextul europenizarii Republicii Moldova", organizate de Asociatia pentru Politica Externa de la Chisinau si Ambasada Marii Britanii.

"Cred ca la capitolul relatii bune dintre Chisinau, Bucuresti si Kiev mai exista inca multe posibilitati neexplorate. Prietenii nu sunt niciodata prea multi", a spus oficialul lituanian.

Pavilionis a mai adaugat ca prin normalizarea relatiilor cu Romania, Republica Moldova "isi poate face sie insasi un mare beneficiu".

"Sa nu uitam ca Romania poate fi un partener puternic, un aliat de nadejde in drumul spre integrarea europeana a Republicii Moldova si sa-i asigure succesul pe frontul european", a mai spus Zygimantas Pavilionis.

In decembrie, acesta declarase ca Romania ar trebui sa se grabeasca sa incheie Tratatul de baza si Tratatul de frontiera cu R. Moldova si spusese, in acest context, ca Bucurestiul nu a invatat sa se comporte ca un stat UE.

"Le cer insistent politicienilor romani sa incheie cat mai repede Tratatul de baza si Tratatul de frontiera cu Moldova si sa cada de acord asupra unei foarte lungi liste de probleme de asistenta bilaterala", declarase acesta la o conferinta internationala de la Chisinau cu tema "Moldova in Europa - Europa in Moldova".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Moldova poate adera la UE doar cu Ucraina ca scut anti-Rusia
Moldova poate adera la UE doar cu Ucraina ca scut anti-Rusia
Referendumul pentru aderarea Republicii Moldova la UE este o certitudine. Acesta va avea loc pe 20 octombrie 2024, concomitent cu alegerile prezidențiale. Curtea Constituțională de la...
Eroina Ana Bogdan, după miracolul cu Ucraina: ”Cea mai mare bucurie în ultimii ani”
Eroina Ana Bogdan, după miracolul cu Ucraina: ”Cea mai mare bucurie în ultimii ani”
Jucătoarea de tenis Ana Bogdan a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că obţinerea calificării la turneul final al Billie Jean King Cup în meciul cu Ucraina reprezintă cea mai...
#Moldova, #Romania, #Ucraina, #imbunatatire, #relatii, #prietenie, #oficial lituanian , #Ucraina