Parlamentul Ucrainei: Rusia este "stat agresor", iar republicile separatiste sunt "teroriste"

Autor: Ana Ilie
Marti, 27 Ianuarie 2015, ora 18:39
3895 citiri
Parlamentul Ucrainei: Rusia este "stat agresor", iar republicile separatiste sunt "teroriste"

Parlamentul Ucrainei a adoptat marti o rezolutie prin care Rusia este desemnata "stat agresor". Parlamentarii de la Kiev spera ca aceasta decizie va deschide calea unei actiuni in justitie.

Rada Suprema a votat si pentru ca auto-proclamatele republici separatiste Donetk si Luhansk sa fie definite drept "organizatii teroriste" si pentru a face apel la comunitatea internationala pentru suplimentarea ajutoarelor militare non-letale si sanctiuni mai dure impotriva Rusiei, scrie Radio Free Europe/Radio Liberty.

Razboi in Ucraina: Parlamentul de la Kiev ar putea declara, marti, Rusia drept "stat agresor"

Liderul partidului Radical, Oleg Liasko, membru al coalitiei de guvernare, a precizat ca "recunoasterea legala ca stat agresor are consecinte" potrivit Cartei ONU si rezolutiilor ONU.

Drept raspuns, adjunctul ministrului rus de Externe, Grigori Karasin, a numit rezolutia ucraineana "negandita si iresponsabila" si considera ca are ca scop blocarea eforturilor de incetare a conflictului dintre fortele guvernamentale si rebelii pro-rusi din estul tarii.

Razboi in Ucraina NATO acuza Rusia pentru violentele din Mariupol: Ce spune Putin e o prostie

Guvernul de la Kiev a anuntat luni instituirea starii de urgenta in regiunile separatiste Donetk si Lugansk, unde insurgentii prorusi au declarat ca au in plan crearea unui front comun dupa ce au lansat o noua ofensiva impotriva trupelor guvernamentale.

In acelasi timp, pe intreg teritoriul Ucrainei a fost instituita starea de alerta maxima.

Trupele ucrainene si fortele militiei din Donbas au reluat ostilitatile, la jumatatea lunii ianuarie, in sud-estul tarii, dupa incalcarea repetata a unui armistitiu convenit de cele doua parti in luna septembrie.

Citeste si:
Judecătorul Dănileț, sistemul mafiot și cine mai trebuie să se teamă
Judecătorul Dănileț, sistemul mafiot și cine mai trebuie să se teamă
Judecătorul Cristian Dănileț a fost dat afară pentru a doua oară din magistratură. Politicienilor nu le place de el, pentru că explică prea mult, desface firul în patru când explică...
Ce spune Anca Dragu despre o eventuală demisie a lui Dacian Cioloș. L-ar urma sau ar rămâne în USR?
Ce spune Anca Dragu despre o eventuală demisie a lui Dacian Cioloș. L-ar urma sau ar rămâne în USR?
Fostul președinte al Senatului și actual vicepreședinte al USR, Anca Dragu, a comentat la RFI informațiile vehiculate în ultima perioade privind o eventuală demisie a lui Dacian Cioloș din...