Proteste de amploare la Kiev: Ucrainenii au iesit pe strada - ce-i mai nemultumeste

Duminica, 19 Ianuarie 2014, ora 13:50
2186 citiri
Proteste de amploare la Kiev: Ucrainenii au iesit pe strada - ce-i mai nemultumeste

Ziua de duminica aduce noi proteste in Ucraina. Manifestantii proeuropeni au iesit pe strazile Kievului inca de la primele ore ale diminetii in semn de nemultumire fata de recentele legi care au ca scop reducerea numarului de proteste.

Principalii trei lideri ai Opozitiei s-au alaturat miilor de protestatari din Piata Independentei din Capitala, care cer demisia presedintelui si a Guvernului, transmite BBC. Totodata, oficialii UE si ai SUA si-au exprimat deja ingrijorarea fata de aceste legi.

Ucraina: Lege anti-proteste, trecuta suspect prin Parlament

Potrivit AFP, numarul protestatarilor ar fi ajuns deja la 100.000. Unii dintre ei au iesit pe strada cu casti pe cap sau cu masti pe fata, in semn de sfidare fata de unul dintre amendamentele de lege recent introduse, care interzice, printre altele, manifestantilor sa-si ascunda identitatea sau sa se deghizeze in timpul actiunilor de strada.

O iarna in strada

Liderii Opozitiei, aflati de partea protestatarilor, spera ca numarul acestora va fi mai mare decat in ultimele opt duminici. Oamenii au protestat si sambata, cand au fost semnalate ciocniri intre manifestantii pro-europeni si sustinatorii presedintelui Ianukovici, care au iesit, la randul lor, pe strazi.

Duminica aceasta sunt asteptate mai multe confruntari violente, avand in vedere numarul mare de protestatari iesit pe strada.

Ucraina e in fierbere: 1 milion de protestatari sunt asteptati duminica in centrul Kievului

Legile care restrang drepturile protestatarilor au fost adoptate joi de catre parlamentarii loiali presedintelui Viktor Ianukovici si promulgate cu ochii inchisi de acesta. Reprezentantii Opozitiei au acuzat partidul de guvernamant al presedintelui de lovitura de stat si o condamna ca fiind ilegala.

Regimul de la Kiev se confrunta cu un puternic val de nemutumiri din partea populatiei, care au inceput sa ia cu asalt strazile inca de la sfarsitul lunii noiembrie, cand prezedintele a refuzat sa semneze acordul de asociere cu Uniunea Europeana, in favoarea unei apropieri de Moscova.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#proteste Ucraina Kiev, #nemultumiri lege proteste Ucraina, #manifestatie violenta Kiev Ucraina, #regim guvern presedinte Ianukovici , #Ucraina