Razboi civil in Ucraina?

Sambata, 29 Martie 2014, ora 20:51
5637 citiri
Razboi civil in Ucraina?
Foto: RIA Novosti

Situatia din Ucraina sa inrautateste pe zi ce trece, evenimentele succedandu-se ametitor in aceasta tara. Un razboi civil care ar cuprinde teritoriul ei poate afecta intreaga Europa, sunt de parere analistii in domeniu.

Asasinarea unui cunoscut ultranationalist din Ucraina a provocat un val de revolte care pot da nastere chiar unui conflict major, scrie Ria Novosti.

Europa poate fi implicata intr-un asemenea razboi, este de parere analistul Stephen Lendman.

"Locuitorii din Kiev nu sunt prea multumiti de ceea ce se intampla in tara, in special in contextul protestelor antiguvernamentale continue din estul Ucrainei. E posibil sa izbucneasca un razboi civil. El se poate raspandi dincolo de granite", spune Lendman.

Acesta afirma ca urmarea poate fi chiar o conflagratie intre estul si vestul "batranului continent".

In cursul serii de marti, aproximativ 2.000 de sustinatori ai extremei drepte au amenintat ca vor lua cu asalt parlamentul tarii. Acestia au solicitat ca ministrul de Interne ucrainean sa fie judecat pentru uciderea militantului Olexander Muzicko, el fiind cunoscut si sub numele Sasko Bilii.

Important lider nationalist ucrainean, impuscat mortal in strada

Activistul politic a murit luni, in urma unei confruntari armate cu politia.

Lumina vine de la Vest?

In alta ordine de idei, FMI si Ucraina au ajuns la un acord preliminar in privinta imprumutului sumei de 18 miliarde de dolari, bani destinati regimului de la Kiev.

Scopul intelegerii este de a salva economia grav afectata a acestui stat. Lendman crede ca intelegerea nu face decat sa garanteze adancirea Ucrainei intr-o criza si mai profunda, similara cu cea a Greciei.

Criza politica din tara si-a spus cuvantul si a afectat destul de grav echilibrul ei economic. Analistii pro-rusi afirma ca Ucraina se confrunta cu pericolul izbucnirii unor noi proteste, caci puterea este acum disputata de cei care au preluat-o.

Regimul de la Kremlin considera ca noul guvern din Ucraina are elemente de fascism si ultranationalism in randurile lui.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Rusia a atacat Ucraina cu peste 40 de rachete și 40 de drone în cursul nopții. Zelenski: „Teroriştii ruşi au vizat încă o dată infrastructurile esenţiale” FOTO/VIDEO
Rusia a atacat Ucraina cu peste 40 de rachete și 40 de drone în cursul nopții. Zelenski: „Teroriştii ruşi au vizat încă o dată infrastructurile esenţiale” FOTO/VIDEO
Armata rusă a lansat peste 40 de rachete şi 40 de drone împotriva Ucrainei în noaptea de miercuri spre joi, 11 aprilie, vizând infrastructuri esenţiale, a declarat preşedintele ucrainean...
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
#Ucraina razboi Rusia, #imprumut FMI Ucraina, #Ucraina imprumut FMI, #Rusia Crimeea Ucraina, #Ucraina razboi civil , #Ucraina