Razboi in Ucraina: "Premierul" din Luhansk si-a dat demisia

Autor: Ana Ilie
Joi, 14 August 2014, ora 13:54
4617 citiri
Razboi in Ucraina: "Premierul" din Luhansk si-a dat demisia

Liderul rebelilor separatisti din regiunea ucraineana Luhansk si-a dat demisia joi. Este al doilea lider al rebelilor pro-rusi care demisioneaza in decurs de sapte zile.

Valeri Bolotov, seful auto-proclamatei Republici Populare Luhansk, a anuntat la televiziunea de stat rusa ca isi da demisia deoarece este ranit si nu isi poate continua atributiile in aceste conditii, scrie The Moscow Times.

Regiunea Luhansk se afla la granita cu Rusia si este scena unor lupte grele, in ultimele luni, intre rebeli si fortele ucrainene care incearca sa preia controlul zonei.

Bolotov a mai anuntat ca locul sau va fi preluat de Igor Plotnitki, ministru al Apararii in guvernul auto-proclamatei republici.

Atat Luhansk cat si Donetk au suferit schimbari de conducere in decurs de o saptamana.

Razboi in Ucraina: "Premierul" din Donetk a demisionat

Auto-proclamatul premier al Republicii Populare Donetk, Alexander Borodai, si-a dat demisia din functie, in urma cu exact o saptamana.

Bordodai, cetatean rus, a demisionat pe fondul tensiunilor in crestere printre separatisti si in conditiile in care fortele Guvernului de la Kiev au incercuit Donetkul.

Borodai a fost inlocuit de Alexander Zaharcenko, cetatean ucrainean din regiunea Donetk, membru al gruparii militante Oplot. Aceasta grupare a jucat un rol important in insurgenta impotriva Kievului.

Borodai si-a dat demisia dupa ce le-a explicat jurnalistilor ca a venit in regiune "ca manager de criza" si ca Donetkul "a devenit un stat" sub conducerea sa. El a promis ca, desi "imi voi petrece mare parte a timpului la Moscova", va ramane vicepremier si consilier al lui Zaharcenko.

NATO avertizeaza: Rusia ar putea invada Ucraina sub pretextul unei misiuni umanitare

Borodai este unul dintre multii cetateni rusi cu legaturi cu serviciile secrete ruse si alte puncte de conflict din fosta URSS, precum Transnistria, care actioneaza de cateva luni in estul Ucrainei, unde alimenteaza insurgenta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Ucraina demisie premier Luhansk, #Ucraina Bolotov demisie , #Ucraina
Comentarii
S
Stan
rank 1
Hai dom´le ca e ranit saracul! A cazut pe scari pe cand fugea...