Razboi la granita Romaniei: Ce le-a spus Putin lui Merkel si lui Cameron

Duminica, 09 Martie 2014, ora 18:46
5794 citiri
Razboi la granita Romaniei: Ce le-a spus Putin lui Merkel si lui Cameron

Presedintele rus Vladimir Putin a sustinut, cu ocazia unei conversatii telefonice cu cancelarul german Angela Merkel si premierul britanic David Cameron, decizia liderilor pro-rusi din Crimeea de a organiza un referendum cu privire la statutul regiunii.

Discutia dintre cei trei lideri a avut loc in contextul intensificarii tensiunilor din peninsula, dupa ce Guvernul sprijinit de Moscova a declarat regiunea ucraineana parte a Rusiei si a anuntat ca va organiza un referendum pentru ca populatia sa ratifice aceasta decizie, pe 16 martie, relateaza Reuters.

Ucraina acuza: Unul din avioanele sale a fost atacat la granita cu Crimeea

"Vladimir Putin a subliniat in special faptul ca deciziile luate de autoritatile legitime de la Crimeea au la baza legile internationale si a facut referire la garantarea intereselor legitime ale populatiei din peninsula.

De asemenea, presedintele rus le-a atras atentia interlocutorilor sai asupra absentei oricarei masuri din partea autoritatilor actuale de la Kiev in scopul limitarii actiunilor ultra-nationalistilor si fortelor radicale din capitala si multe alte regiuni", se arata intr-un comunicat al Kremlinului.

Razboi la granita Romaniei Ciocniri la Sevastopol - premierul Iateniuk: Ucraina nu va ceda "niciun centimetru"

Criza din Crimeea - Sarah Palin ii da sfaturi lui Obama: Putin poate fi oprit doar cu arme nucleare

Putin a afirmat ca noua conducere din Ucraina a preluat puterea in urma unei lovituri de stat si ca Rusia are dreptul sa invadeze aceasta tara pentru a-i proteja pe rusii de aici.

"In pofida diferentelor de evaluare a situatiei, ei (Putin, Merkel si Cameron - n.red.) si-au exprimat interesul comun pentru detensionarea si normalizarea situatiei cat de curand posibil", se mai precizeaza in comunicat.

Citeste si:
Profilul candidaților care se luptă pentru șefia USR. De la șoferi de tir, la primari și activiști civici
Profilul candidaților care se luptă pentru șefia USR. De la șoferi de tir, la primari și activiști civici
Cu toate că devansarea alegerilor din USR i-a luat pe nepregătite pe mulți dintre membri, o parte acuzând că nu au timp să-și facă campanie electorală, numărul candidaților care vor să...
Rareș Bogdan, mesaj lingușitor despre Nicolae Ciucă: ”Avem un premier extrem de responsabil”
Rareș Bogdan, mesaj lingușitor despre Nicolae Ciucă: ”Avem un premier extrem de responsabil”
Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a lăudat luni, 27 iunie, măsurile anunțate de premierul Nicolae Ciucă, atacând, indirect, PSD-ul. Într-o postare pe Facebook, Rareș Bogdan a...
Comentarii
Apollo13
rank 3
Prea multe cuvinte pentru a comunica faptul .....
D ILIU
rank 4