Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Razboi la granita Romaniei: Ucraina nu va renunta la Crimeea!

Sambata, 08 Martie 2014, ora 15:35
5018 citiri
Razboi la granita Romaniei: Ucraina nu va renunta la Crimeea!
Foto: Arhiva

Ministrul ucrainean de Externe, Andri Descitia, a declarat, sambata, ca tara sa nu va renunta la Crimeea si ca va face tot ce ii sta in putinta pentru a rezolva criza din regiunea autonoma in mod pasnic.

De asemenea, acesta a cerut Rusiei sa le permita observatorilor internationali sa monitorizeze situatia din Crimeea si a facut un apel pentru crearea unui "grup de contact" international care sa discute despre criza din republica invadata de fortele ruse, relateaza Reuters.

"Crimeea este si va fi teritoriu ucrainean si nu vom renunta la Crimeea in favoarea nimanui", a precizat Descitia, intr-o conferinta de presa tinuta la Kiev.

Referitor la presedintele fugar Viktor Ianukovici, ministrul de Externe a spus ca se vor face toate eforturile pentru ca aceasta situatie sa fie rezolvata pe cale diplomatica, deoarece au existat deja prea multe victime ale revolutiei din capitala ucraineana, in urma careia peste 80 de oameni au murit.

Initiativa infiintarii unui grup de contact, care sa participe la negocierile dintre Ucraina si Rusia, ii apartine secretarului de Stat american John Kerry. Comunitatea internationala a facut numeroase presiuni asupra Rusiei, cerand ca trupele sale sa se retraga la propriile baze militare din Crimeea, unde se afla flota rusa de la Marea Neagra.

Parlamentul Crimeii: Facem tot posibilul sa unim intreaga Ucraina cu Rusia, sa o aparam de nazism

Tatarii din Crimeea boicoteaza referendumul de secesiune

Totusi, Vladimir Putin nu pare sa dea inapoi. De asemenea, Parlamentul Crimeii a anuntat, saptamana trecuta, ca republica face parte de acum din Federatia Rusa si ca populatia va ratifica aceasta decizie in cadrul referendumului din 16 martie. Rusia a afirmat ca va respecta votul popular.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#ministru Externe Ucraina Crimeea, #Ucraina conflict Crimeea, #invazie rusa Crimeea, #Crimeea alipire Rusia , #Ucraina