Ucraina se teme de o agresiune a Rusiei in zona de est a tarii

Sambata, 10 Aprilie 2021, ora 23:14
4818 citiri
Ucraina se teme de o agresiune a Rusiei in zona de est a tarii
Situatie tensionata in Ucraina

Ministrul ucrainean al Apararii, Andrii Taran, a afirmat sambata ca tara sa ar putea fi provocata de agravarea situatiei de catre Rusia, in conflictul din regiunea Donbas, din estul Ucrainei, transmite Reuters.

Taran a spus ca acuzatiile rusesti referitoare la drepturile vorbitorilor de limba rusa ar putea fi un motiv pentru reluarea agresiunii armate impotriva Ucrainei.

"In acelasi timp, trebuie remarcat faptul ca intensificarea agresiunii armate a Federatiei Ruse impotriva Ucrainei este posibila numai daca se ia o decizie politica adecvata la cel mai inalt nivel de la Kremlin", a afirmat ministrul intr-un comunicat.

Kievul a dat semnalul de alarma in legatura cu o acumulare de forte rusesti langa granita dintre Ucraina si Rusia si cu privire la cresterea violentei de-a lungul liniei de contact care separa trupele ucrainene si separatistii sustinuti de Rusia in Donbas.

Rusia aduce inca zece nave de razboi in Marea Neagra, pe fondul tensiunilor cu Ucraina. Vedete de desant transferate din Marea Caspica

Ucraina exclude orice ofensiva impotriva separatistilor prorusi in Donbas. SUA trimit doua nave de razboi la Marea Neagra

Miscarile militare rusesti au alimentat ingrijorarea ca Moscova se pregateste sa trimita forte in Ucraina.

Kremlinul neaga ca trupele sale sunt o amenintare, dar spune ca vor ramane in zona atat timp cat considera potrivit.

Un oficial de rang inalt de la Kremlin, Dmitri Kozak, a declarat saptamana trecuta ca Rusia va fi nevoita sa-si apere cetatenii din estul Ucrainei, in functie de amploarea conflictului militar de acolo.

Secretarul de stat american Antony Blinken si omologii sai francezi si germani au cerut vineri Rusiei sa opreasca cresterea efectivelor armate in zona si si-au reafirmat sprijinul pentru Kiev in confruntarea cu Moscova.

Putin vorbește despre un conflict cu NATO și despre al treilea război mondial: "Cred că mai nimeni nu este interesat să fie aşa"
Putin vorbește despre un conflict cu NATO și despre al treilea război mondial: "Cred că mai nimeni nu este interesat să fie aşa"
Preşedintele rus Vladimir Putin a avertizat luni Occidentul că un conflict direct între Rusia şi alianţa militară NATO condusă de SUA ar însemna că planeta se află la un pas de cel de-al...
Emmanuel Macron va solicita încetarea focului în Ucraina: ”Da, o vom cere”
Emmanuel Macron va solicita încetarea focului în Ucraina: ”Da, o vom cere”
Rusiei i se va cere să respecte o încetare a focului în Ucraina în timpul Jocurilor Olimpice de la Paris, a declarat preşedintele francez Emmanuel Macron într-un interviu de la Paris, difuzat...
#Ucraina, #Ucraina razboi Rusia, #agresiune, #Rusia , #Ucraina