Razboiul se reaprinde in Ucraina: Lupte violente la granita din Luhansk

Luni, 02 Iunie 2014, ora 09:48
3587 citiri
Razboiul se reaprinde in Ucraina: Lupte violente la granita din Luhansk

Dupa un weekend relativ calm in estul Ucrainei, conflictul s-a aprins din nou luni dimineata, dupa ce insurgentii prorusi au atacat o unitate de graniceri ucraineni de la frontiera regiunii Luhansk cu Rusia.

Se pare ca exista si pagube, insa nu au fost furnizate date concrete pana in acest moment, transmite Vocea Rusiei.

"Aproximativ o suta de barbati inarmati au venit cu masinile la unitatea de graniceri din Luhansk la ora locala 00.30 si au inconjurat perimetrul. Primul atac, in care s-au folosit mitraliere si lansatoare de grenade, a inceput la ora locala 4.00 si a durat in jur de 40 de minute. Granicerii au reusit sa opreasca atacul", au anuntat reprezentantii postului de frontiera.

Ulterior, atacatorii s-au regrupat si au lansat un nou atac. De aceasta data, "lunetistii au deschis focul de la ferestrele unui bloc de locuinte", au mai spus granicerii. A urmat si al treilea atac, insa toate incercarile insurgentilor au fost oprite de ucraineni, care au suferit cateva pierderi.

"Numarul total al atacatorilor a trecut de 200. Paza de frontiera i-a informat pe cei responsabili de operatiunea anti-terorism in legatura cu acest incident. Un avion de lupta a fost trimis in zona, insa nu a putut fi folosit in zona orasului", au mai transmis granicerii.

Post de frontiera ucrainean atacat cu mitraliere si grenade

Incidentul vine dupa ce un alt post de frontiera din regiunea Luhansk a fost atacat sambata de catre "teroristi veniti din Rusia", potrivit autoritatilor ucrainene.

Rusia acuza Ucraina ca omoara civili, incalcand Conventia de la Geneva

De asemenea, cinci civili au fost raniti, duminica, in Slaviansk, in urma unui schimb de focuri intre armata ucraineana si rebelii prorusi.

Citeste si:
Bani din elicopter: algoritmul de împărțire a fondurilor din Programul Saligny - RAPORT Expert Forum
Bani din elicopter: algoritmul de împărțire a fondurilor din Programul Saligny - RAPORT Expert Forum
Expert Forum spune că a citit proiectul de ordin de ministru care reglementează normele de aplicare a OUG privind Programul Saligny, iar aspecte esențiale semnalate de ONG nu au fost rezolvate....
Salariul minim ar putea crește cu 8% în acest an. Anunțul premierului Florin Cîțu
Salariul minim ar putea crește cu 8% în acest an. Anunțul premierului Florin Cîțu
Premierul Florin Cîţu a declarat joi, 16 septembrie, că intenţionează să le propună patronatelor o creştere a salariului minim de 8% începând cu 1 noiembrie sau 1 decembrie. "Discutăm...
Sursa: Ziare.com