Rusia neaga ca ar fi trimis convoaie militare in Ucraina: Propaganda anti-rusa

Autor: Ana Ilie
Miercuri, 12 Noiembrie 2014, ora 19:15
2796 citiri
Rusia neaga ca ar fi trimis convoaie militare in Ucraina: Propaganda anti-rusa

Rusia a negat, miercuri, acuzatiile NATO cum ca ar fi trimis tancuri si soldati in estul Ucrainei in ultimele zile.

Generalul Igor Konasenkov, oficial al Ministerului rus al Apararii, a respins acuzatiile NATO, pe care le-a calificat drept "propaganda" anti-rusa si a precizat ca "nu exista dovezi" care sa sprijine rapoartele privind convoaiele militare rusesti din estul Ucrainei, scrie Reuters, citat de Daily Mail.

"Am incetat deja sa mai dam atentie declaratiilor nesustinute de dovezi ale comandantului fortelor NATO din Europa, generalul Philip Breedlove, cu privire la convoaiele militare rusesti pe care acesta le-ar fi 'observat' invadand Ucraina", a spus Konasenkov.

NATO confirma intrarea in Ucraina a convoaielor militare rusesti

Anterior declaratiei oficialului rus, comandantul fortelor NATO din Europa a declarat ca au fost observate convoaie cu echipamente militare rusesti, inclusiv tancuri, artilerie si trupe, care au intrat in estul Ucrainei in ultimele doua zile.

"In ultimele doua zile am observat acelasi lucru pe care il raporteaza si OSCE. Am vazut coloane de echipament rusesc, in special tancuri rusesti, artilerie ruseasca, aparare antiaeriana ruseasca si trupe de lupta rusesti care au intrat in Ucraina", a spus generalul Philip Breedlove.

"Nu stim foarte bine in acest moment despre cate este vorba. Putem totusi sa vorbim despre mai multe coloane observate de noi", a continuat acesta.

Observatorii OSCE au raportat marti ca au vazut un convoi de 43 de camioane militare nemarcate - cinci dintre acestea remorcau tunuri Howitzer si alte cinci lansatoare multiple de rachete - care intra in zona controlata de separatisti in regiunea ucraineana Donetk.

Raportul de marti este cel mai recent dintr-un lung sir de rapoarte similare, ce arata ca arme grele se indreapta spre linia frontului din zonele controlate de separatistii ucraineni.

Ucraina, in alerta: Rusia pregateste, fara dubiu, o invazie militara de amploare in est

Luni, Iuri Sergheiev, ambasadorul ucrainean la Natiunile Unite, a avertizat ca

Rusia pregateste o invazie militara de mare amploare in estul Ucrainei.

Citeste si:
Premierul Nicolae Ciucă a adus la Palatul Victoria doi foști consilieri de la Ministerul Apărării
Premierul Nicolae Ciucă a adus la Palatul Victoria doi foști consilieri de la Ministerul Apărării
Doi consilieri de stat au fost numiţi joi, 2 decembrie, în Cancelaria premierului Nicolae Ciucă. Este vorba despre Gheorghiţă Agafiţei și Daniel Anghel. Deciziile privind numirea celor...
Florin Cîțu, despre riscul pierderii șefiei PNL: ”Nu se pune în discuție. Suntem la guvernare opt ani”
Florin Cîțu, despre riscul pierderii șefiei PNL: ”Nu se pune în discuție. Suntem la guvernare opt ani”
Fostul premier Florin Cîțu a declarat joi, 2 decembrie, că este exclus să fie schimbat de la conducerea PNL, amintind că a fost votat de 60% dintre colegi. Liderul PNL a precizat că...