Scriitor britanic, despre Ucraina: Este probabil inceputul celui de-al Treilea Razboi Mondial

Joi, 17 Aprilie 2014, ora 19:46
6146 citiri
Scriitor britanic, despre Ucraina: Este probabil inceputul celui de-al Treilea Razboi Mondial
Foto: The Telegraph

Dupa cum escaladeaza tensiunile in estul Ucrainei, este probabil ca acesta sa fie inceputul celui de-al Treilea Razboi Mondial, sustine autorul britanic al volumului "Noul Razboi Rece", Edward Lucas.

Manipulati de "masinaria de propaganda de la Kremlin" si condusi de serviciile rusesti, barbati inarmati pun stapanire de cladiri si sfasaie steagul Ucrainei in est, a precizat scriitorul, potrivit Daily Mail.

"Vladimir Putin loveste in inima vestului. Tinta lui este inabilitatea noastra de a lucra ca aliati pentru a ne apara impotriva amenintarilor comune. Profund deprimant este faptul ca evenimentele din ultimele luni, printre care anexarea Crimeii si suprimarea opozitiei din Ucraina, au demonstrat ca Vestul este dezbinat, umilit si lipsit de putere.

Putin: Sper sa nu fiu nevoit sa trimit trupe in Ucraina. Mesajul pentru R. Moldova

In curand vom fi nevoiti sa facem o alegere trista. Putem alege sa renuntam la orice responsabilitate de a proteja Ucraina si statele baltice - urmatoarea tinta aproape sigura a lui Putin - de urmatoarele invazii ale Rusiei sau putem face o ultima incercare de a pune punct ambitiilor imperiale ale Rusiei", a afirmat el.

Edward Lucas sustine ca daca UE alege sa opuna rezistenta in fata lui Putin risca "o escaladare militara terifianta", ceea ce ne-ar putea aduce la un pas de izbucnirea unui razboi nuclear. Presedintele rus stie acest lucru si mizeaza pe faptul ca vom renunta, este opinia scriitorului britanic.

Spionii ucraineni, despre cum va incepe invazia rusa

Acesta a mentionat ca Rusia vrea refacerea imperiului sovietic. In timp ce Germania moderna a renuntat la militarism si a ajuns sa fie admirata chiar si de tari precum Polonia, care a suferit enorm in mainile lui Adolf Hitler, Rusia nu a facut acest lucru.

"Daca un singur soldat rus va fi ucis, acest lucru ii va da lui Putin un pretext sa foloseasca armata. (...) El crede ca Vestul este prea slab pentru a se apara, iar pana acum pare sa aiba dreptate. Chiar si NATO - care se ocupa de securitatea nostra din 1949 - scartaie sub presiunea crizei din Ucraina.

Daca Vestul nu contraataca, Putin isi va alerta fortele nucleare. Sper sa ma insel, dar istoricii ar putea privi inapoi si spune ca acesta a fost inceputul celui de-Al Doilea Razboi Mondial", a conchis Lucas.

Ucraina fierbe: Un mort si 12 raniti la o baza militara UPDATE (Video)

Mai multe regiuni din estul Ucrainei sunt afectate, de cateva saptamani, de miscari separatiste. Dupa ce militantii pro-rusi au cerut independenta si au ocupat mai multe cladiri guvernamentale, oficialii de la Kiev au demarat o operatiune anti-tero pentru restabilirea pacii in zona.

In ultimele zile au avut loc confruntari intre fortele ucrainene si cele pro-ruse, in urma carora mai multi oameni au murit si au fost raniti.

Vehicule blindate cu steaguri rusesti au intrat intr-un oras din estul Ucrainei

Ucrainenii sustin ca miscarile din Luhansk, Donetk si Harkov sunt orchestrate de Moscova pentru a sparge tara. La Donetk, legislatorii au proclamat Republica Populara Donetk, au programat un referendum pentru alipirea la Rusia la 11 mai si au cerut presedintelui Vladimir Putin sa trimita pacificatori.

Ministrul ucrainean de Interne, Arsen Avakov, l-a acuzat pe presedintele rus Vladimir Putin ca "a ordonat si a platit pentru un nou val de revolte separatiste in estul tarii".

Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Cristian Popescu Piedone a anunțat joi, 25 aprilie, că rămâne în cursa pentru Primăria Bucureștiului, în ciuda tuturor zvonurilor. "Haideţi să închidem odată... Retragere, mesaje,...
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
#razboi mondial Rusia, #razboi nuclear Rusia, #razboi mondial Ucraina, #conflict Ucraina , #Ucraina