Seful Pentagonului: Cum se vor implica SUA in evenimentele din Ucraina

Sambata, 01 Martie 2014, ora 12:40
7309 citiri
Seful Pentagonului: Cum se vor implica SUA in evenimentele din Ucraina
Petel.bg

SUA intentioneaza sa se se implice in rezolvarea situatiei din Ucraina, fiind gata sa discute cu Rusia dupa ultimele evenimente din Crimeea.

Secretarul american al Apararii, Chuck Hegel, a spus intr-o declratie preluata si de agentia rusa ITAR-TASS ca tara sa va incerca sa discute cu Rusia pe cale diplomatica.

Interesul Romaniei e ca Ucraina sa ramana un stat integru teritorial - Interviu cu Bogdan Aurescu

"Incercam sa actionam, pastrand in centrul atentiei diplomatia. Aceasta este calea indicata, o cale a dialogului", a spus seful Pentagonului intr-o declaratie pentru postul american de televiziune CBS, facuta cu putin timp inainte de declaratia presedintelui Barack Obama dedicata situatiei din Ucraina.

Hegel a evitat sa dea un raspuns direct, atunci cand a fost intrebat care vor fi actiunile concrete ale SUA in cazul in care calea diplomatiei nu va da roade.

"La fel ca si partea cealalta, avem multe variante de a actiona", a spus el, intarind ideea ca SUA se vor concentra pe diplomatie. In fara de asta, el a mai spus ca in Ucraina se poate dezvolta o situatie extrem de periculoasa, daca evenimentele vor continua sa evolueze pe aceeasi cale provocatoare.

Alerta in Crimeea SUA avertizeaza Rusia: Ganditi-va la "costurile" unei interventii in Ucraina!

Tensiunile au crescut si mai mult, vineri, in Ucraina si mai ales in Peninsula Crimeea, dupa ce autoritatile ruse au recunoscut trimiterea de trupe si echipamente militare in regiune. Presedintele interimar la Ucrainei, Aleksandr Turcinov, a acuzat Rusia ca forteaza un conflict armat si vrea sa anexeze peninsula.

Cateva avioane si elicoptere rusesti au trecut granita in Crimeea, impreuna cu numeroase transportatoare blindate si cu sute de trupe. In aceste conditii, spatiul aerian de deasupra Crimeei a fost inchis.

Moscova a confirmat detasarea vehiculelor armate, insa a transmis ca masura a fost luata din motive de securitate. Orasele Sevastopol si Simferopol, aflate la circa 60 de kilometri unul de altul, au fost intesate de militari rusi.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Chuck Hegel declaratie Ucraina, #evenimente Ucraina Crimeea, #Rusia SUA Ucraina, #discutii Rusia SUA , #Ucraina